Δουλούμης για κορωνοενισχύσεις: Άλλα υποσχέθηκε ο Υπουργός άλλα κάνει στην πράξη

10:38 π.μ. - Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Δευ, 30/38/2020
Image: Δουλούμης για κορωνοενισχύσεις: Άλλα υποσχέθηκε ο Υπουργός άλλα κάνει στην πράξη

Γιατί παραγωγοί κηπευτικών κινδυνεύουν να χάσουν τις ενισχύσεις - Ο πρόεδρος της ΟΠ «Ανατολή» στον Ηχώ 99,8

Οι αιτήσεις για τις κορωνοενισχύσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών έρχονται να αναδείξουν τη σημασία των ορθών δηλώσεων ΟΣΔΕ από πλευράς παραγωγών. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ανατολή κ. Φώντας Δουλούμης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι διαπιστώνονται αδικίες κατά τις αιτήσεις και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μην αδικηθούν παραγωγοί που πραγματικά επλήγησαν και έχασαν εισοδήματα. Αποδεικνύεται από όλο αυτό ότι το ΟΣΔΕ πρέπει να γίνει το « ευαγγέλιο» του αγρότη, δεν θα πρέπει να το αμελεί ειδικά από εδώ και πέρα μιας και θα διεκδικούνται ευρωπαϊκές ενισχύσεις οπότε οι δηλώσεις θα είναι απαραίτητες.

Επισημαίνει ακόμη ότι ενώ αρχικά είχε ειπωθεί από τον Υπουργό ότι θα ληφθεί υπόψη η δήλωση ΟΣΔΕ του 2019 τελικά λαμβάνεται υπόψη του 2020. Επίσης όταν ο Υπουργός είχε επισκεφθεί την Ιεράπετρα τους προηγούμενους μήνες είχε διαβεβαιώσει ότι στις ενισχύσεις θα συμπεριλαμβάνονται οι παραγωγοί τομάτας και μάλιστα όλων των ειδών τομάτας αλλά όπως φαίνεται όσοι καλλιέργησαν τοματίνι δεν θα ενισχυθούν. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα, άλλα ακούγονται τη μια μέρα άλλα αποφασίζονται την άλλη. Υπάρχει μια σύγχυση, κάποια πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει, τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και μέσα σε όλο αυτό προσπαθούμε να ενημερωθούμε ώστε να μην αδικηθούν παραγωγοί. Πολλά ζητήματα όμως είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων, σημείωσε ο κ. Δουλούμης.

Ως προς το πως κυλά η φετινή χρονιά μέχρι τώρα, ανέφερε πως το αγγούρι εξαγωγής δεν έχει κινηθεί τόσο καλά, η πιπεριά δέχθηκε αρχικά μια πίεση προς τα κάτω αλλά η κατάσταση σταθεροποιείται και εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά. Σε κάθε περίπτωση ενώ υπήρχαν καλές προοπτικές για φέτος το 2ο lockdown άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά οπότε αν και οι προοπτικές ήταν πολύ καλές πλέον προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν, ανέφερε ο κ. Δουλούμης.