Δραματική η κατάσταση με το λάδι στη Βιάννο: Ζητούν αποζημιώσεις

7:36 μ.μ. - Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
07:10 μ.μ. - Τρί, 23/36/2018
Image: Δραματική η κατάσταση με το λάδι στη Βιάννο: Ζητούν αποζημιώσεις

Λάδι δεν μπορούν να βγάλουν οι παραγωγοί στο Δήμο Βιάννου λόγω της κλιματικής αλλαγής

Αποζημιώσεις λόγω ακαρπίας ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση ο Δήμος Βιάννου με τη συνεργασία όλων των αγροτικών φορέων της περιοχής, όπως αποφάσισαν από κοινού σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο.
 
«Δεν υπάρχει θέμα δάκου. Υπάρχει θέμα μειωμένης παραγωγής λόγω κλιματικής αλλαγής», όπως είπαν και αποφάσισαν να επιδιώξουν, για τον σκοπό αυτό, συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.
 
Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται για τη Βιάννο θέμα δακοκτονίας αφού απλά... δεν υπάρχει ελαιόκαρπος, ενώ προσδιορίζει τη μείωση της παραγωγής, σε ένα ποσοστό άνω του 80% από πέρυσι.
 
Την κατάσταση αυτή έχει αναδείξει σήμερα και η εφημερίδα «Νέα Κρήτη». Ο Παύλος Μπαριτάκης δηλώνει στην εφημερίδα, μεταξύ των άλλων ότι η κατάσταση στη Βιάννο είναι πολύ δύσκολη… Υπάρχει μη καρπόδεση.
 
Προς το παρόν, είναι απολύτως βέβαιο ότι το πρόβλημα με τη μειωμένη παραγωγή στον δήμο Βιάννου λόγω της ανομβρίας είναι πολύ σοβαρό. 
 
Υπάρχουν περιοχές που δε θα βγάλουν καθόλου λάδι φέτος. Ενώ κι εκεί που θα βγάλουν, σε σχέση με πέρυσι, η μείωση της παραγωγής εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει το 80% σε κάποιες περιοχές»
 
 
 
neakriti.gr