Δράσεις της Διεύθυνσης Ύδρευσης, Άρδευσης & Αποχέτευσης Δήμου Ιεράπετρας

11:12 π.μ. - Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020
11:12 π.μ. - Τρί, 15/12/2020
Image: Δράσεις της Διεύθυνσης Ύδρευσης, Άρδευσης & Αποχέτευσης Δήμου Ιεράπετρας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης- Άρδευσης- Αποχέτευσης, κ. Πέτρο Μαστοράκη, και τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Νίκο Σεκαδάκη

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης- Άρδευσης- Αποχέτευσης, κ. Πέτρο Μαστοράκη, και τον διευθυντή της υπηρεσίας κ. Νίκο Σεκαδάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα, τις εργασίες και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα από την Δ.Υ.Α.Α. στο Δήμο Ιεράπετρας.

hxonews
hxonews
hxonews

Αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

1. Επισκευές γεωτρήσεων και αντικατάσταση αντλητικών μηχανημάτων στις Κοινότητες της Ρίζας, των Γδοχίων, των Μαλλών και του Καβουσίου

2. Επισκευή και συντήρηση αντλητικών συγκροτημάτων στα Κρεμαστά, στη Νέα Ανατολή, στις Μάλλες και στις Μουρνιές

3. Αντικατάσταση δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Πάνω Χωριού (600m) και των Μεσελέρων (3.500m)

4. Τοποθέτηση νέου δικτύου άρδευσης στην περιοχή των Μεσελέρων (600m)

5. Επισκευή και συντήρηση δικτύου άρδευσης και τοποθέτηση νέου δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα του Χριστού

6. Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα του Χριστού(Σελάκανο-200m)

7. Υλοποίηση της 1ης και 2ης φάσης αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και επέκτασής του στην περιοχή του Σελάκανου (μήκους 2.000m)

8. Επίβλεψη της υλοποίησης της πρώτης φάσης του έργου «Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από τις πηγές της Σαρακίνας»

9. Γενική επισκευή του κεντρικού διυλιστηρίου της Ιεράπετρας (περιοχή Περιστεράς) και συντήρηση των υπόλοιπων διυλιστηρίων της πόλης της Ιεράπετρας.

10. Χλωριώσεις δικτύων και δεξαμενών.

11. Αντικαταστάσεις παλαιών υδρομέτρων και τοποθέτηση νέων.

12. Εγκατάσταση τριών νέων αντλιών λυμάτων στα αντλιοστάσια του Βιολογικού στη Βαϊνιά, στο Άγιο Πνεύμα και στον Βιολογικό Καθαρισμό του Μύρτου.

13. Επισκευή αντλιών στο μηχανουργείο των κεντρικών εγκαταστάσεών μας.

14. Συντήρηση και επισκευή πρώτου και δεύτερου κλάδου εξάμμωσης στο Β.Κ. Κάτω Χωριού.

15. Κατασκευή φρεατίου παρακράτησης στερεών στο Β.Κ. Καβουσίου.

16. Συντήρηση σε εβδομαδιαία φάση των εγκαταστάσεων όλων των περιφερειακών Βιολογικών Καθαρισμών.

17. Συντήρηση κεντρικού αντλιοστασίου Ιεράπετρας.

18. Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης στα Κρεμαστά, στους Καλογέρους και στις κοινότητες Σταυροχωρίου, Σχινοκαψάλων, και Καλαμαύκας

19. Καθαρισμός δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και ακάθαρτων υδάτων και απόφραξη φρεατίων.

20. Συντήρηση του κεντρικού αντλιοστασίου Ιεράπετρας.

21. Ολοκλήρωση προετοιμασίας του χώρου εγκατάστασης του κεντρικού συστήματος παρακολούθησης και τηλε-ελέγχου της ύδρευσης της Ιεράπετρας και σταδιακή τοποθέτηση του εξοπλισμού.

22. Συμπλήρωση του φακέλου της μελέτης για την Τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Μακρύ Γιαλού

23. Διενέργεια 150 μικροβιολογικών και φυσικοχημικών αναλύσεων του πόσιμου ύδατος από διαπιστευμένα εργαστήρια (από 1/1/2020 έως 28/9/2020)

24. Διενέργεια σε εβδομαδιαία βάση δειγματοληψιών και αναλύσεων στα υγρά αστικά απόβλητα για την ανίχνευση του γονιδιώματος SARS-Cov-2

25. Η υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα σε πάνω από 1.000 παρεμβάσεις που αφορούσαν επισκευές, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις, αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας, κ. Μαστοράκης Πέτρος, με δήλωσή του επισημαίνει: «Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όμως, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, θέτοντας προτεραιότητες, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών. Σε συνεργασία με τις άλλες Υπηρεσίες του Δήμου στοχεύουμε στην εξασφάλιση προμηθειών και στην υλοποίηση έργων για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία, τον πρώην Διευθυντή της Υπηρεσίας, κ. Γεώργιο Μαράκη, τον νυν Διευθυντή, κ. Νικόλαο Σεκαδάκη, τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Καβουσανό, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, καθώς και τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, που ενισχύει και υποστηρίζει την Δ.Υ.Α.Α. διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση νέων έργων.»

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews