Δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

8:04 μ.μ. - Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018
08:10 μ.μ. - Σάβ, 27/04/2018
Image: Δύο αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο

Στη σύλληψη δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και ενός ιδιώτη προχώρησαν οι αρχές, με την κατηγορία της «διευκόλυνσης εισόδου παράτυπων μεταναστών» από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

Από τα 150 ευρώ η «ταρίφα» για κάθε άτομο που περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία. Ο αλλοδαπός, μέσω πληροφοριών που του έδινε ο ιδιώτης που συνελήφθη, καθοδηγούσε τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των μεταναστών, μέσω του Εβρου. 
 
Οι δύο αστυνομικοί, έναντι αμοιβής, έδιναν πληροφορίες στον ιδιώτη, για θέματα υπηρεσιακά και επιχειρησιακά, ενώ σημειώνεται ότι ήταν άριστοι γνώστες της ευρύτερης περιοχής. Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Είκοσι ένα βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, 18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητοί πομποδέκτες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN.gr, οι αστυνομικοί έπαιρναν τουλάχιστον 150 ευρώ για κάθε άτομο που περνούσε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν προμηθευτεί ειδικές θερμικές κάμερες, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν τη νύχτα άλλους αστυνομικούς.
 
Η δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ' επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.
 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
 
 
thepressproject.gr