Δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της Κρήτης

11:29 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Παρ, 24/29/2020
Image: Δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της Κρήτης

Η παραλαβή της δωρεάς έγινε παρουσία των εκπροσώπων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γιάννη Μπερτάκη και Δημήτρη Χαλιβελάκη

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου βρέθηκαν την Τετάρτη η διοικήτρια και ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και Δημήτρης Αγαπίου για να παραλάβουν δωρεά προς την Υγειονομική Περιφέρεια αναλώσιμου υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities –IOCC, στο πλαίσιο του προγράμματος IOCC – GIVE FOR GREECE VII σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέρος της δωρεάς χρηματοδότησε η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Η παραλαβή της δωρεάς έγινε παρουσία των εκπροσώπων της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γιάννη Μπερτάκη και Δημήτρη Χαλιβελάκη, ενώ ο Πάνος Κατσαμπάνης, εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί, έστειλε, όμως, το δικό του μήνυμα δηλώνοντας: «Με σημαντικές δωρεές περισσότερων από 40 κοντέινερ αναλώσιμου υγειονομικού υλικού ανά την Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια ο IOCC έχει καθιερωθεί ως οργανισμός αρωγός της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Η δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με αποδέκτη την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης έχει σκοπό να συμβάλει στη μεγαλύτερη επάρκεια αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, προς όφελος της υγείας των Κρητών και των επισκεπτών της ιστορικής νήσου. Εκ μέρους του IOCC θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ένωση Αμερικής για τη γενναιόδωρη συμβολή της στη δωρεά καθώς και τη Διοίκηση της 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για την αγαστή συνεργασία και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του υλικού.»

Στην παραλαβή ήταν, επίσης, παρόντες, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, οι Αντιπεριφεραρειάρχης, Νίκος Συριγωνάκης, και Γενικός Δ/ντής Κοινωνικής Μέριμνας και Δημόσιας Υγείας, Σπύρος Επιτροπάκης, ενώ για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης έδωσε το παρόν ο πατήρ Κωνσταντίνος Πετρογιάννης, Γραματεύς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απεστάλη στην Ελλάδα με κοντέινερ 40 ποδών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δύο Αοράκια, με τη σημαντική υποστήριξη του Προέδρου της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ και Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος παρευρέθη στην παραλαβή συνοδευόμενος από τον συντονιστή της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, Δημήτρη Τσιράκο. Το κοντέινερ θα παραμείνει στο αθλητικό κέντρο έως ότου ολοκληρωθεί η διαμοίραση της δωρεάς στις υγειονομικές μονάδες ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης από ομάδα νοσηλευτών και προσωπικού των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της, που έχει συσταθεί γι αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών. Το έργο φορτοεκφόρτωσης των υλικών ανέλαβε εθελοντικά η επιχείρηση Γερανοί Χαλβατζή, Ανυψωτικές-Μεταφορικές Εργασίες.

Η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης δήλωσε την ικανοποίησή της για την επιτυχή παραλαβή της δωρεάς. «Εκφράζουμε ολόψυχα τις ευχαριστίες μας προς τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities –IOCC, την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, οι οποίοι απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι η πατρίδα δεν έχει σύνορα. Ευχαριστούμε ξεχωριστά τον καθένα από τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι, έχοντας την Ελλάδα και την Κρήτη στην καρδιά τους με πνεύμα φιλανθρωπίας, συνέβαλλαν σε αυτήν την σημαντική δωρεά. Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, τον Προέδρου της Εταιρείας Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΕ ΟΤΑ και Αντιδημάρχου Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά για τη φιλοξενία του υλικού στο αθλητικό κέντρο στα Δύο Αοράκια και την επιχείρηση Γερανοί Χαλβατζή, Ανυψωτικές-Μεταφορικές Εργασίες για τη σημαντική συμβολή της στην φορτοεκφόρτωση των υλικών της δωρεάς. Τέλος εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας, τα στελέχη της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης που μήνες εργάστηκαν για να φτάσει αυτό το «φορτίο ζωής» στην Υγειονομική μας Περιφέρεια, στην Κρήτη μας.»