Δωρεάν Σχολή Γονέων στην Ιεράπετρα για παιδιά στην εφηβεία

9:55 π.μ. - Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Τρί, 11/55/2020
Image: Δωρεάν Σχολή Γονέων στην Ιεράπετρα για παιδιά στην εφηβεία

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων των τριών Γυμνασίων Ιεράπετρας

Οι Σύλλογοι Γονέων των τριών Γυμνασίων της Ιεράπετρας διοργανώνουν Σχολή Γονέων για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εφηβεία. Η Σχολή απευθύνεται σε γονείς εφήβων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Μάρτιο ως τον Μάιο του 2020 και θα έχουν τη μορφή εισηγήσεων από την ψυχολόγο κα Κατερίνα Ξωμεριτάκη και στη συνέχεια θα γίνονται συζητήσεις πάνω σε θεματικές ενότητες.

Στο στούντιο του Ηχώ 99,8 βρέθηκαν η πρόεδρος του 1ου Γυμνασίου κα Γεωργία Κατερίνα και η ψυχολόγος κα Κατερίνα Ξωμεριτάκη. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι μέσα στις σχολικές κοινότητες υπάρχουν διάφορα ζητήματα που κατά καιρούς προκύπτουν και είναι χρήσιμο ειδικοί, να βοηθούν ώστε να ξεπεραστούν.

Επισημάνθηκε πως, είναι δύσκολο ένας ειδικός να εισέλθει σε ένα σχολείο καθώς θα πρέπει να συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις. Πχ στο 2ο Γυμνάσιο υπάρχει ψυχολόγος καθώς στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης. Επειδή όμως υπάρχουν γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους που δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν οδηγήθηκαν στη σκέψη να γίνει η σχολή γονέων. Από τη σκέψη περνούν στην πράξη και σύντομα η σχολή γονέων θα λειτουργήσει. Οι συναντήσεις θα είναι 2 φορές το μήνα σε χώρο και ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων για να δηλώσουν συμμετοχή.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: