Δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

7:24 π.μ. - Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
07:03 π.μ. - Παρ, 13/24/2020
Image: Δύο επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Οι 200 πρώτοι νοσηλευτές που θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία της χώρας θα προσληφθούν την Δευτέρα ή την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Οι 200 πρώτοι νοσηλευτές που θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία της χώρας θα προσληφθούν την Δευτέρα ή την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, που ενισχύει με 2.000 επιπλέον νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό τα νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες σε τοπικό επίπεδο. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση προετοιμάζοντας ήδη τις θέσεις που θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει ήδη έντονη κινητικότητα και σε τοπικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη, συντόνιζε από νωρίς χθες την προετοιμασία της διαδικασίας. Αργά το απόγευμα δήλωνε πως «δουλεύουμε ήδη πάνω στο συγκεκριμένα θέμα και θα γίνει όλη η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς».

Είναι αξιοσημείωτο πως οι ανάγκες έχουν καταγράφει σε όλη την Κρήτη στο πλαίσιο των επαφών που είχε η Διοικήτρια με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του νησιού αλλά και κατά τις επισκέψεις της, στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και το προσωπικό. Συνεπώς, η καταγραφή και η πλήρης αποτύπωση που προηγήθηκε, οδηγεί τώρα την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο στάδιο της τεκμηρίωσης για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

«Στόχος μας στην Κρήτη είναι ν’ ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια που υπάρχουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ καθώς και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε πρώτο στάδιο», τονίζει η κ. Μπορμπουδάκη.

Παράλληλα, όπως εξηγεί, θα ενισχυθεί και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στοιχείο που θα βοηθήσει στην παρούσα συγκυρία μαζί με τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου πρόκειται να προστεθούν δύο κρεβάτια ΜΕΘ επιπλέον με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει. Αναμένεται επίσης προσθήκη πέντε νοσηλευτών, όπως επιβεβαίωσε ο Διοικητής του ΓΝΑΝ Μανόλης Ανδρεαδάκης.

anatolh.com