Δύο νέα εισερχόμενα κρούσματα στα Χανιά

11:27 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Δευ, 13/27/2020
Image: Δύο νέα εισερχόμενα κρούσματα στα Χανιά

Δύο ακόμη τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Δύο ακόμη τουρίστες που ήρθαν στην Κρήτη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τα σχετικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Χανίων Ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν οι πτήσεις εξωτερικού στην Κρήτη, έγιναν συνολικά 10.784 τεστ στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, από τα οποία, πέρα από τις δύο τουρίστριες οι οποίες βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Χερσόνησο, εντοπίστηκαν δύο ακόμη κρούσματα στο αεροδρόμιο Χανίων.

Μάλιστα όπως τονίζει το Χανιώτικο site, μέχρι και χθες το βράδυ εκκρεμούσαν 441 αποτελέσματα τεστ στα Χανιά και 1.497 στο Ηράκλειο.

hxonews

Ο πίνακας που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Χανιώτικα Νέα

Η «Εφ.Συν.» ήρθε σε επικοινωνία με τον εθνικό διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, ο οποίος αν και τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη των νέων κρουσμάτων, ή πολύ περισσότερο που φιλοξενούνται, διαβεβαίωσε πως «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο». 

Πάντως, στις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ το χρώμα του χάρτη στα Χανιά (αλλά και στο Ηράκλειο) έχει αλλάξει ήδη στο διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως ίσως τα κρούσματα στα Χανιά έχουν κρατηθεί κρυφά για περίπου μία εβδομάδα. (Και οι δύο περιοχές βρίσκονται ήδη στην κατηγορία των 5-9 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους).  

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τουρίστριες, 20 και 18 ετών αντίστοιχα, που βρέθηκαν θετικές στον ιό στο Ηράκλειο, έχουν τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας που λειτουργεί στην Χερσόνησο. Οι κοπέλες είναι καλά στην υγεία τους, είναι ασυμπτωματικές και παραμένουν εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πηγή: «Χανιώτικα Νέα»