Δύσκολη η εισαγωγή μαθητών Εσπερινών ΕΠΑΛ σε Πανεπιστήμια με την ελάχιστη βάση εισαγωγής

2:29 μ.μ. - Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Δευ, 12/29/2021
Image: Δύσκολη η εισαγωγή μαθητών Εσπερινών ΕΠΑΛ σε Πανεπιστήμια με την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Να δοθούν κίνητρα στους ενήλικες μαθητές που θέλουν να σπουδάσουν - Ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας Εμμ. Γιακουμάκης στον Ηχώ 99,8

Ξεπεράστηκαν τα όποια αρχικά προβλήματα υπήρξαν με την προμήθεια self tests από τα φαρμακεία για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων. Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κ. Μανώλης Γιακουμάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 το πρόβλημα προέκυψε επειδή δινόταν η δυνατότητα προμήθειας τεστ για τους μαθητές ηλικίας 16-18 ετών οπότε δεν συμπεριλαμβάνονταν εκείνοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ οι οποίοι είναι ενήλικες μαθητές. Το Υπουργείο είδε το θέμα και έδωσε λύση ωστόσο ήταν ένα ζητούμενο να προλάβουν τη σημερινή ημέρα οπότε και ξεκινούν τα δια ζώσης μαθήματα. Το πρόβλημα το αντιμετώπισαν κυρίως τα Εσπερινά σχολεία των νησιών ωστόσο με τη βοήθεια και του στρατού και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης βρέθηκε η λύση και τα τεστ έφτασαν στα σχολεία προκειμένου να δοθούν στη συνέχεια στους μαθητές που ενημερώθηκαν σχετικά. Από σήμερα ξεμπλοκάρει το σύστημα και οι μαθητές μπορούν με το ΑΜΚΑ τους να τα προμηθευτούν από το φαρμακείο , ανέφερε ο κ. Γιακουμάκης.

Πρόσθεσε ότι ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει είναι αυτό με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια το οποίο επί της ουσίας καταργεί το ποσοστό του 1% των θέσεων των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Όπως επισημαίνει , δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των μαθητών στα Εσπερινά ΕΠΑΛ που είναι ενήλικες μαθητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες και θέλουν να σπουδάσουν. Θα έπρεπε να δίνονται κίνητρα σε ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν μέσω των Εσπερινών ΕΠΑΛ. Πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα επανεξετάσει το θέμα και θα υπάρξει μέριμνα και για αυτούς τους μαθητές. Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας όχι μόνο έχουν περάσει σε κάποια σχολή, αλλά παρακολούθησαν με επιτυχία τις σπουδές τους και αυτό δείχνει και την καλή δουλειά που γίνεται αλλά και τη θέληση αυτών των μαθητών να εξελιχθούν, τόνισε ο κ. Γιακουμάκης.