Δύσκολη νύχτα στη Θεσσαλία - Στους δρόμους μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

7:23 π.μ. - Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Πέμ, 04/23/2021
Image: Δύσκολη νύχτα στη Θεσσαλία - Στους δρόμους μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Οι κάτοικοι στη Λάρισα, την Ελασσόνα και τις γύρω περιοχές είναι αντιμέτωποι με την απειλή των νέων ισχυρών μετασεισμών

Δύσκολο το πρώτο 24ωρο για τους κατοίκους της Θεσσαλίας έπειτα από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που χτύπησε με επίκεντρο την Ελασσόνα, αλλά έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Την νύχτα, πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η περιοχή εξακολουθεί να δονείται από μετασεισμούς και τα δύο πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα. Παρά το κρύο, οικογένειες με ηλικιωμένους αλλά και μικρά παιδιά διανυκτέρευσαν σε πάρκα και πλατείες εφοδιασμένοι με κουβέρτες σε αντίσκοινα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους. Η Πολιτική Προστασία μεταφέρει στην περιοχή 100 σκηνές, 10 γεννήτριες, 2.000 κουβέρτες, 200 υπνόσακους, 500 κρεβάτια και λοιπό υλικό, ενώ 150 σκηνές έχουν ήδη διατεθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 32 από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από τον σεισμό.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης βλάβες στην ηλεκτροδότηση, ενώ άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών. Το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, δέχτηκε δεκάδες κλήσεις μετά τον σεισμό και προχώρησε σε απομακρύνσεις ηλικιωμένων από τις οικίες τους, στις περιοχές Μεσοχώρι και Μαγούλα Ελασσόνας καθώς και σε 50 περιπτώσεις δόθηκε βοηθεία για μεταφορές ηλικιωμένων και ασθενών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Ολονύκτιες είναι οι περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η, 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εντοπισμό από αέρος ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

hxonews (Copyright: Eurokinissi)
(Copyright: Eurokinissi)
hxonews (Copyright: Eurokinissi)
(Copyright: Eurokinissi)
hxonews (Copyright: Eurokinissi)
(Copyright: Eurokinissi)

ethnos.gr