Δυσοίωνη εκτίμηση για 25.000 νεκρούς – Κλείσιμο σχολείων, κέντρων διασκέδασης προτείνει ο Παυλάκης

11:15 π.μ. - Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021
11:12 π.μ. - Πέμ, 16/15/2021
Image: Δυσοίωνη εκτίμηση για 25.000 νεκρούς – Κλείσιμο σχολείων, κέντρων διασκέδασης προτείνει ο Παυλάκης

«Όποιες κοινωνίες δεν ανακόψουν τον αριθμό των κρουσμάτων θα τιμωρηθούν από τον ιό» προειδοποίησε ο ερευνητής- γιατρός, λέγοντας πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι νεκροί από κορονοϊό έως το Πάσχα μπορεί να ξεπεράσουν τους 25.000

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων με το κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον είναι άκρως επικίνδυνος και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι ο περιορισμός των επαφών. O γιατρός ερευνητής από τις ΗΠΑ έκανε μια δραματική πρόβλεψη επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και εάν δεν αναχαιτιστεί η πανδημία οι νεκροί έως το Πάσχα θα ξεπεράσουν τους 25.000.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν τα σχολεία, να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του εάν κλείσουν τα σχολεία θα μειωθούν έως και κατά 2.000 τα ημερήσια κρούσματα. Aκόμα, επεσήμανε ότι πλέον είναι ο κυριότερος δείκτης για την εξέλιξη της πανδημίας και όχι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ και ο αριθμός των θανάτων καθώς σε αυτόν τον τομέα η Ελλάδα έχασε το παιχνίδι.

Ο κ. Παυλάκης επέκρινε την κυβέρνηση για την ανέμελη στάση που έχει και τα διπλά μηνύματα που στέλνει στους πολίτες πως όλα πάνε καλά και υπογράμμισε ότι υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία να ληφθούν περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να αποφευχθεί το μεγάλο τσουνάμι που αναμένεται τον Ιανουάριο.

thepressproject.gr