Ε. Μπαγορδάκη:Μειωμένη κίνηση στη λαϊκή του Αγίου Νικολάου λόγω των προβλημάτων χωροθέτησης

11:41 π.μ. - Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023
11:08 π.μ. - Τετ, 23/41/2023
Image: Ε. Μπαγορδάκη:Μειωμένη κίνηση στη λαϊκή του Αγίου Νικολάου λόγω των προβλημάτων χωροθέτησης

Κάθε βδομάδα ο κόσμος αναρωτιέται αν και πού θα γίνει η λαϊκή και αυτό δημιουργεί σύγχυση , δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Λασιθίου

Επί  της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και όχι στον νέο χώρο που προτείνει ο Δήμος,  πραγματοποιήθηκε σήμερα η λαϊκή αγορά στον Άγιο Νικόλαο. Η πρόεδρος του συλλόγου παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Λασιθίου κα Εριέττα Μπαγορδάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι η λαϊκή θα γίνεται στη συγκεκριμένη οδό μέχρι ο Δήμος Αγίου Νικολάου να διεκπεραιώσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την παλιά λαϊκή, για να γίνει στη συνέχεια το επόμενο βήμα στον νέο χώρο. Η λαϊκή διεξάγεται χωρίς προβλήματα αν και σήμερα  βρέθηκε και πάλι στο σημείο η Αστυνομία  κάνοντας έλεγχο στις άδειες. Έχει συσταθεί μια επιτροπή για να νομιμοποιηθεί η υπάρχουσα λαϊκή. Από εκεί και πέρα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας να προκηρύξει και να δώσει τις θέσεις στη νέα λαϊκή, όχι ο Δήμος, υποστήριξε. Για να προσθέσει ότι  για την κλήρωση των θέσεων που έγινε από τον Δήμο για τη νέα λαϊκή δεν είχαν κάποια επίσημη  ενημέρωση για το αποτέλεσμα.

Τόνισε στη συνέχεια ότι όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί έχει αρνητικές  επιπτώσεις στην κίνηση της λαϊκής αγοράς γιατί ο κόσμος έχει συγχυστεί με όλα αυτά που γίνονται. Πολλοί καταναλωτές,  ειδικά από τα χωριά δεν κατεβαίνουν γιατί δεν γνωρίζουν αν και που, θα γίνει κάθε εβδομάδα η λαϊκή. Εμείς μαζί με την Ομοσπονδία αυτό που επιθυμούμε είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, είπε μεταξύ άλλων.