Εξελίξεις με τους δασικούς, έρχονται απόφαση ΣτΕ και νομοσχέδιο Σκρέκα

7:41 π.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021
07:07 π.μ. - Δευ, 19/41/2021
Image: Εξελίξεις με τους δασικούς, έρχονται απόφαση ΣτΕ και νομοσχέδιο Σκρέκα

Εξελίξεις στο… πολύπαθο ζήτημα των δασικών χαρτών αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews, το επόμενο διάστημα

Όπως αναφέρθηκε από κάποιον παριστάμενο στην σύσκεψη της Κυριακής 18 Απριλίου της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής που έγινε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, εντός των επόμενων ημερών ενδέχεται το ΣτΕ να εκδώσει την πολυαναμενόμενη απόφαση για τους δασικούς χάρτες.

Βάσει την ίδιας πληροφόρησης, υπάρχει πιθανότητα τις πρώτες μέρες της εβδομάδας που διανύουμε – ενόψει και της απόφασης του ΣτΕ- να πάει στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Κώστας Σκρέκας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη. Το νομοσχέδιο αυτό, όπως είχε εξηγήσει ο Υπουργός Ενέργειας, θα περιέχει διατάξεις που θα επιλύουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για χιλιάδες αγροτικές περιουσίες, που φαίνονται -λανθασμένα και καταχρηστικά-… δάσος στο σύστημα.

Ως εκ τούτου, τόνισε στο Agrocretanews ο Συντονιστής της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, κ. Εμμανουήλ Πατεράκης, η Επιτροπή θα τηρήσει στάση αναμονής, θα δει τις ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν θα λυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει σε απόφαση για πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις.