Εξετάζεται η αύξηση των επιβατών στα πλοία, μεγαλύτερη του 50% η πληρότητα

8:40 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Τρί, 26/40/2020
Image: Εξετάζεται η αύξηση των επιβατών στα πλοία, μεγαλύτερη του 50% η πληρότητα

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την πιθανότητα να αυξήσει τον αριθμό των επιβεβαινόντων στα πλοία

Συγκεκριμένα, από το 50% που επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, εξετάζεται το δεδομένο να αυξηθεί ο αριθμός, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα το ποσοστό.

Τις επόμενες ημέρες, ΄ίσως και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, αφού γίνει πρώτα η συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι θα υπάρξει αύξηση, όσο το καλοκαίρι προχωρά προς την κορύφωσή του.

Ερωτηματολόγιο για επιβάτες στα πλοία

Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Το ερωτηματολόγιο, θα συμπληρώνεται από επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών.

Τα ερωτηματολόγια αυτά μπορούν να προμηθευτούν είτε στα ταξιδιωτικά πρακτορεία, είτε στις ίδιες τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, είτε μπορούν να τα κατεβάσουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (www.ynanp.gr).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Tο ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Καμπίνα - καθίσματα - μάσκα

Στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.

Όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊου σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

dikaiologitika.gr