ΕΑΣ Ιεράπετρας: Ενημέρωση για τις μεταβιβάσεις και το ΟΣΔΕ

11:07 π.μ. - Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023
11:09 π.μ. - Πέμ, 14/07/2023
Image: ΕΑΣ Ιεράπετρας: Ενημέρωση για τις μεταβιβάσεις και το ΟΣΔΕ

Δείτε αναλυτικά

Αγαπητοί Αγρότες, Παραγωγοί, Κτηνοτρόφοι

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση που εξακολουθείτε να έχετε στην Ένωση Ιεράπετρας σχετικά με τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ και όχι μόνο.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, επίσης, σχετικά με τη Μεταβίβαση Δικαιωμάτων της επιδότησης ότι παρά την επίσημη ανακοίνωση το σύστημα δεν λειτουργεί. Οι Μεταβιβάσεις θα ανοίξουν τις προσεχείς ημέρες.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και πέρα της καταληκτικής ημερομηνίας 11 Σεπτεμβρίου που είχε οριστεί για τους Δικαιούχους Επιδότησης για τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ, όσοι για τον όποιο λόγο δεν προχώρησαν στη συμπλήρωσή της, δύνανται να το πράξουν με μια ελάχιστη μείωση 1% της επιδότησής τους ανάλογα με τις ημέρες που έχουν παρέλθει από την εκπρόθεσμη συμπλήρωσή της.

Το πιο σοβαρό όμως που πρέπει να γνωρίζουν όσοι διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επιδότηση ή όχι, είναι υπόχρεοι να έχουν κάνει Δήλωση ΟΣΔΕ και Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, άλλως αποκλείονται από την επιστροφή ΦΠΑ οι αγρότες Ειδικού Καθεστώτος και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πώληση των προϊόντων τους, αυτό ισχύσει και για τους ετεροεπαγγελματίες (εργάτες, εργαζόμενους γενικά σε όποιο κλάδο, Δημόσιους Υπαλλήλους, Ελεύθερους Επαγγελματίες κλπ).

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος πολλά ήταν τα προβλήματα των παραγωγών, κύρια με τα ελαιοτριβεία, αποτέλεσμα να αναζητούνται ανορθόδοξες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε τους παραγωγούς να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Ένωσης για περισσότερες πληροφορίες και σας προτρέπουμε να προχωρήσετε στη διεκπεραίωση αυτής σας της υποχρέωσης για αποφυγή προβλημάτων στο εγγύς μέλλον. Για τις περιπτώσεις αυτές έχουμε εξασφαλίσει ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Σχετικά με την συμπερίληψη των οικολογικών σχημάτων στην Αίτηση ΟΣΔΕ, να μην ανησυχούν οι παραγωγοί. Παρότι από μεριάς του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν βγει αντίστοιχοι εγκύκλιοι, λόγω των συνεργασιών που έχουμε εξασφαλίσει θα ολοκληρώσουμε τα Οικολογικά Σχήματα με βάση τη Νέα ΚΑΠ και οι παραγωγοί θα λάβουν το μέγιστο ποσό της επιδότησής τους.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2842022248 εσωτ.111 και 118.