Έφεση για την απαλλαγή του Νίκου Μανιαδάκη

7:48 π.μ. - Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Τρί, 02/48/2021
Image: Έφεση για την απαλλαγή του Νίκου Μανιαδάκη

Από την αρχή θα κριθεί η απαλλαγή του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis, καθώς η εισαγγελία Εφετών Αθηνών, προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

Σε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με βάση το οποίο πριν από λίγες ημέρες ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης απηλλάγη από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η πολύκροτη υπόθεση σε επίπεδο δικαστικού συμβουλίου, θα κριθεί από μηδενική βάση από το Συμβούλιο Εφετών, από την κρίση του οποίου εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείριση για τον Ν. Μανιαδάκη. Το Συμβούλιο θα αξιολογήσει τα στοιχεία ώστε να διαπιστώσει αν η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του καθηγητή ευσταθεί ή αν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αξιολόγησε ορθά τον νόμο για την δωροληψία υπαλλήλων στην υπό κρίση δικογραφία.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του είχε ασκηθεί τον Δεκέμβριο του 2018 από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία ταυτόχρονα είχε ανακαλέσει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που είχε χορηγηθεί αρχικά στον καθηγητή ο οποίος είχε καταθέσει με το όνομα «Ιωάννης Αναστασίου».

thepressproject.gr