Εφετείο: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη χασισοφυτεία «μαμούθ» σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα

10:01 π.μ. - Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023
10:02 π.μ. - Παρ, 24/01/2023
Image: Εφετείο: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη χασισοφυτεία «μαμούθ» σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε εκ νέου ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του, ωστόσο, ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον Μυλοποταμίτη κατηγορούμενο ο οποίος είχε εμπλακεί - μαζί με άλλους 3 Κρητικούς - στην υπόθεση με τα περισσότερα από 2600 χασισόδεντρα που είχαν εντοπιστεί μέσα σε θερμοκήπιο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, τον Ιούνιο του 2018.

Η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε εκ νέου ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο επιβάλλοντάς του, ωστόσο, ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» τον Ιούνιο του 2018. Εκτός από το θερμοκήπιο με τα δενδρύλλια κάνναβης, στην Ιεράπετρα, οι Αρχές είχαν εντοπίσει ακόμη πάνω από 130 χασισόδεντρα αλλά και περισσότερα από 21 κιλά κάνναβης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Μάιο του 2019 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ο Μυλοποταμίτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν κάθειρξη 7 ετών, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 53.500 ευρώ.

Στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους (2 Ιεραπετρίτες κι ένας Ρεθυμνιώτης), είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά: Ο ένας Ιεραπετρίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και 4 μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.300 ευρώ, ενώ ο έτερος Λασιθιώτης σε κάθειρξη 12 ετών και 6 μηνών και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ.

Στον Ρεθυμνιώτη επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών και 2 μηνών. Ο τελευταίος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό διεξήχθη χθες Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο). Εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, η ποινή του οποίου μειώθηκε στα 16 έτη και 2 μήνες, είχαμε την απαλλαγή του Ρεθυμνιώτη κατηγορούμενου.

Αναφορικά με τους δύο Λασιθιώτες, η ποινή του ενός μειώθηκε στα 9 έτη και 2 μήνες (από 16 έτη και 4 μήνες), ενώ στον έτερο Ιεραπετρίτη, η ποινή μειώθηκε στα 5 έτη και 2 μήνες (από 12 έτη και 6 μήνες).

neakriti.gr