Εγκατάλειψη παιδιών στο Λασίθι - Οι δύσκολες υποθέσεις που χειρίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας

12:18 μ.μ. - Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021
12:04 μ.μ. - Πέμ, 08/18/2021
Image: Εγκατάλειψη παιδιών στο Λασίθι - Οι δύσκολες υποθέσεις που χειρίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας

Τι αναφέρει σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης

Τα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα που καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου να χειριστούν, έθιξε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης κατά τη διάρκειά συνέντευξής του στον Ηχώ 99,8.

Όπως είπε, ένα τέτοιο σοβαρό κοινωνικό θέμα είναι η εγκατάλειψη παιδιών. Με σεβασμό και διακριτικότητα το προσωπικό των υπηρεσιών προσπαθεί να διεκπεραιώσει τέτοιες υποθέσεις σε επίπεδο Νομού Λασιθίου. Μπορεί να αφορά παιδί που το οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορεί να το επιτηρήσει. Μπορεί να αφορά περιπτώσεις που το παιδί δεν έχει τη στοργή που χρειάζεται. Μια τελευταία υπόθεση που χειρίστηκαν οι υπηρεσίες αφορά σε τρία παιδιά που την εποπτεία είχε η κοινωνική προστασία. Τα παιδιά δηλαδή απομακρύνθηκαν από τους γονείς καθώς δεν μπορούσαν για διάφορους λόγους να έχουν την ολική επιτήρησή του . Τα παιδιά αυτά, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, μεταφέρονται σε ανάλογες δομές μετά από συνεργασία των υπηρεσιών με την Εισαγγελία. Παράλληλα παρέχονται υπηρεσίες σε συμπολίτες μας που έχουν διάφορες ανάγκες, που είναι μόνοι τους. Λόγω σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, αλλά και προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως υπάρχουν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα που οι υπηρεσίες καλούνται με διακριτικότητα να χειριστούν. Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν χρειάστηκε να χειριστούν κάποιο σοβαρό περιστατικό που να προέκυψε λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Άλλες περιπτώσεις αφορούν σε αντιμετώπιση καταστάσεων εστιών μόλυνσης. Ένα πρόσφατο τέτοιο συμβάν αφορά στην απώλεια ενός συμπολίτη μας στην περιοχή της Σφάκας Σητείας όπου ένας ηλικιωμένος απεβίωσε από παθολογικούς λόγους. Δεν έγινε άμεσα αντιληπτό με ότι αυτό συνεπάγεται και πλέον κινούνται οι διαδικασίες για καθαρισμό του χώρου κατόπιν συνεννόησης υπηρεσιών και Εισαγγελίας.

Ακούστε εδώ τον κ. Γουλιδάκη μετά το 11ο λεπτό: