Εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες σε Αλμυρό, Βούλισμα και Ελούντα

9:13 π.μ. - Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018
09:05 π.μ. - Δευ, 07/13/2018
Image: Εγκαταστάθηκαν ναυαγοσώστες σε Αλμυρό, Βούλισμα και Ελούντα

Εγκαταστάθηκαν οι ναυαγοσώστες στις τρεις μεγάλες (χαρακτηριζόμενες ως «πολυσύχναστες») παραλίες

Εγκαταστάθηκαν οι ναυαγοσώστες στις τρεις μεγάλες (χαρακτηριζόμενες ως «πολυσύχναστες») παραλίες, τις οποίες διαχειρίζεται η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αγίου Νικολάου, δηλαδή στον Αλμυρό, στο Βούλισμα και στην Ελούντα.
 
Ύστερα από μακρόχρονη προσπάθεια και άγονες προκηρύξεις διαγωνισμών για την πρόσληψη ναυαγοσωστών ή ανάθεσης σε εταιρείες παροχής αυτών των υπηρεσιών, η ΔΑΕΑΝ, όπως της δίνει ο νόμος το δικαίωμα, προέβη σε απευθείας διαπραγμάτευση με συγκεκριμένη εταιρεία η οποία αποδέχθηκε τους όρους συνεργασίας, καλύπτοντας ναυαγοσωστικά τις τρεις παραλίες έως 15 Οκτωβρίου.
 
Το συνολικό κόστος, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο γενικός διευθυντής της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Γαρεφαλάκης, περιορίστηκε σε 63.000 ευρώ περίπου για όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
 
Εκτός από τους τρεις ναυαγοσώστες που θα κάνουν βάρδια, η εταιρεία διαθέτει και τέταρτο ναυαγοσώστη για τα ρεπό των τριών άλλων, καθώς και συντονιστή των ναυαγοσωστών, που θα εδρεύει στη μαρίνα Αγίου Νικολάου με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος. Με ένα φουσκωτό ταχύπλοο και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι εφοδιασμένοι και οι άλλοι τρεις ναυαγοσώστες που θα κάνουν βάρδια στις τρεις παραλίες.
 
 
anatolh.com