Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σφίγγει ο κλοιός γύρω απο τον σύζυγο - Δεν πείθουν οι απαντήσεις του

7:33 μ.μ. - Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021
07:06 μ.μ. - Πέμ, 17/33/2021
Image: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σφίγγει ο κλοιός γύρω απο τον σύζυγο - Δεν πείθουν οι απαντήσεις του

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον 32χρονο σύζυγο της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου, μέσα στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά. Με βάση κρίσιμα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κλήθηκε εσπευσμένα να δώσει νέα κατάθεση και διευκρινίσεις για το έγκλημα, το οποίο αρχικά εξεταζόταν ως ληστεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής, ύστερα από 7 ώρες κατάθεση, δεν είναι πειστικές και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της έκδοσης εντάλματος σύλληψης τις αμέσως επόμενες ώρες.

Νωρίτερα εκπρόσωπός της ΕΛΑΣ, αναφερόμενος στην εσπευσμένη μεταφορά για κατάθεση του 32χρονου, δήλωσε πως τα νέα στοιχεία «δεν μπορούν να περιμένουν». Αν και από την αστυνομία δεν υπήρξαν επίσημα περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με αυτά, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως από την έρευνα στο smartwatch της Καρολάιν, το οποίο φορούσε μέχρι το θάνατό της, προέκυψε ότι έχει καταγράψει παλμούς σε διαφορετικές ώρες από αυτές που είχε αναφέρει σε προηγούμενη κατάθεσή του ο 32χρονος πιλότος, ενώ δείχνει να σταματάει σε συγκεκριμένη στιγμή καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο και την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας.

Ερωτήματα προέκυψαν και για το πότε βγήκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό μηχάνημα στο σπίτι του ζευγαριού, καθώς φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από το καταγραφικό σε μια χρονική στιγμή που δεν συμπίπτει χρονικά με το έγκλημα. Επίσης νέα στοιχεία φαίνεται να έχουν προκύψει και από τα ψηφιακά ίχνη του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου. Συγκεκριμένα τα στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου «έδειξαν» πως ο ίδιος, αν και είχε ισχυριστεί πως ήταν δεμένος από τους ληστές, φέρεται να το χρησιμοποίσε, ενώ τις επίμαχες ώρες, πριν «εισβάλουν» οι ληστές στο σπίτι, αν και είχε ισχυριστεί πως κοιμόταν, εφαρμογή στο κινητό έδειχνε ότι ο ίδιος ήταν εν κινήσει.

Για όλα τα παραπάνω ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις και θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ μέχρι οι αστυνομικοί να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο Ant1, ο 32χρονος πιλότος, μετά την τέλεση του μνημόσυνου, φέρεται να είπε στη μητέρα της Καρολάιν όταν τον ρώτησε γιατί τον παίρνουν στην Αθήνα πως πάει για να αναγνωρίσει έναν ύποπτο που συνέλαβαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο. Ωστόσο ο 32χρονος κλήθηκε για κατάθεση και όχι για αναγνώριση και μάλιστα όπως ανακοινώθηκε επίσημα είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα για αυτήν την εξέλιξη.

Για να οδηγηθεί στον 32χρονο, η αστυνομία βάσει των στοιχείων είχε απορρίψει νωρίτερα το ενδεχόμενο ληστείας. Υπενθυμίζεται πως παρότι - σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου - οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, αλλά ούτε πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού. Επίσης δεν υπήρχαν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης, οι υποτιθέμενοι δράστες δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα, οι γείτονες δεν άκουσαν καμία φωνή. Τέλος πολλά κενά υπήρχαν στην κατάθεσή του και σχετικά με τον τρόπο δράσης των ληστών, όπως το διαφορετικό δέσιμο στον ίδιο και την Κάρολαϊν, το γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας για να τους δέσουν κ.α.

Πηγή: TVXS