Έγκριση χρηματοδότησης 150.000€ για μελέτη ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου ύδρευσης της Ιεράπετρας

11:29 π.μ. - Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020
11:12 π.μ. - Τετ, 09/29/2020
Image: Έγκριση χρηματοδότησης 150.000€ για μελέτη ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου ύδρευσης της Ιεράπετρας

Συνεχίζεται η προσπάθειά για οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Ιεράπετρας, δηλώνει ο Δήμαρχος

Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 150.000€ για την εκπόνηση των μελετών για την τρίτη και τέταρτη φάση του μεγάλου έργου της ύδρευσης (αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτυών ύδρευσης από την Νέα Ανατολή έως τη Δεξαμενή του Περιστερά και από τη δεξαμενή του Περιστερά έως την πόλη της Ιεράπετρας).

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε σχετικά:

«Μετά την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των αγωγών ύδρευσης από τον Μύρτο έως τη Νέα Ανατολή, μήκους 6.800m που υλοποιείται αυτό το διάστημα και την επικείμενη ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της ολοκληρωμένης μελέτης για την αντικατάσταση των αγωγών από τις πηγές της Σαρακίνας έως τον Μύρτο, πετύχαμε τη χρηματοδότηση για τη σύνταξη των μελετών της τρίτης και τέταρτης φάσης του έργου.

Η προσπάθειά μας για την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Ιεράπετρας, καθώς και των περιοχών του Καπιστριού, της Γρα-Λυγιάς, του Κεντριού και του Στομίου συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με τη σύνταξη και τη γρήγορη ένταξη των μελετών σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ευχαριστώ, τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τη Γενική Γραμματέα, κα. Χριστίνα Καλογήρου και όλους τους συνεργάτες του Υπουργού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου ύδρευσης στο Δήμο της Ιεράπετρας.

Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή του κ. Πλακιωτάκη στην οικογένεια και στα καθήκοντά του».