Εγκρίθηκε η μελέτη της σήραγγας στα Γουρνιά

1:42 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
01:09 μ.μ. - Πέμ, 16/42/2021
Image: Εγκρίθηκε η μελέτη της σήραγγας στα Γουρνιά

Η προκαταρκτική μελέτη της Σήραγγας Σ1 εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ.

Μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρθηκε στη σήραγγα στα Γουρνιά.

“Αναφορικά, είπε, με τη μελέτη της σήραγγας απέναντι από τα Γουρνιά (τμήμα Φρουζή- παράκαμψη Παχειάς Άμμου του ΒΟΑΚ) για την οποία είχε ήδη εγκριθεί η οριστική μελέτη οδοποιίας, από το Τεχνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προκαταρκτική μελέτη της σήραγγας. Θα ακολουθήσουν η προμελέτη και η οριστική μελέτη της σήραγγας, που περιλαμβάνει γεωτεχνικές και στατικές μελέτες”.

Όπως σημειώνει ο κ. Χωραφάς, είναι ένα σημαντικό έργο, «με το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωση η συνολική μελέτη για το έργο Φρουζή – παράκαμψη Παχειάς Άμμου του ΒΟΑΚ εντός των επομένων 4-5 μηνών».

Η προκαταρκτική μελέτη της Σήραγγας Σ1 εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ.

Το Τμήμα Καβούσι-Αυχήν Αγκαθιάς

Επιπλέον, από το Τεχνικό Συμβούλιο μελετών του υπουργείου Υποδομών εγκρίθηκαν δύο τεχνικοί σύμβουλοι να αναλάβουν τις γεωτεχνικές έρευνες για το Τμήμα Καβούσι- Αυχήν Αγκαθιάς- να εκτελεστούν, δηλαδή, γεωτρήσεις στην περιοχή ανάμεσα σε Σφάκα και Μέσα Μουλιανά. Αναμένεται σύντομα η σχετική υπουργική απόφαση.