Εικόνες ντροπής στην παλιά πόλη – «Απέτυχε ο σχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας» καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής

11:05 π.μ. - Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Τρί, 21/05/2023
Image: Εικόνες ντροπής στην παλιά πόλη – «Απέτυχε ο σχεδιασμός της υπηρεσίας καθαριότητας» καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής

Ζητούν να επιστρέψουν οι κάδοι

Ένα νέο εγχείρημα για την αποκομιδή απορριμμάτων, στην περιοχή της Κάτω Μεράς, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι η δημοτική αρχή και η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, χωρίς κάδους.

hxonews

Όπως είχε ανακοινωθεί, «θα υπάρχει ένα μικρό απορριμματοφόρο σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες μέρες και ώρες, ώστε οι πολίτες να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους απευθείας σε αυτό. Τις υπόλοιπες μέρες και ώρες απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη απορριμμάτων στα εν λόγω σημεία. Σε τυχόν παραβάσεις θα βεβαιώνονται πρόστιμα. Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υγεία, είναι πολιτισμός, είναι υπόθεση όλων μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

hxonews

Ωστόσο όπως φαίνεται και από τις εικόνες, το εγχείρημα αυτό δεν προχωρά. Αφού οι κάτοικοι, για κάποιους λόγους, δεν ανταποκρίθηκαν και έτσι πολλές γειτονιές γίνονται σημεία συγκέντρωσης σκουπιδιών εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με τις όποιες συνέπειες (δυσοσμία, παράσυρση κλπ). Ή ακόμα και στις γάτες και τους σκύλους που σκίζουν τις σακούλες αναζητώντας τροφή.

hxonews

Φαίνεται πάντως ότι ή θα πρέπει να υπάρξει εκ νέου ενημέρωση των πολιτών ή ακόμα και να επιστρέψουν οι κάδοι ώστε να εκλείψουν οι εικόνες με τα σκουπίδια πεταμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews