Εισβολή Ρουβίκωνα στην Εφορία στο Παγκράτι (Βίντεο)

6:28 μ.μ. - Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
06:01 μ.μ. - Τετ, 24/28/2018
Image: Εισβολή Ρουβίκωνα στην Εφορία στο Παγκράτι (Βίντεο)

Φέιγ βολαν και επίσκεψη στον Δ/ντη για εντολή κατάσχεσης α΄ κατοικίας για οφειλή 4.700ευρώ

Είκοσι μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν λίγο πριν από τις 12:00 στην ΙΖ ' Εφορία, επί της οδού Δαμάρεως 175, στο Παγκράτι. φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας φέιγ-βολάν.
 
Αμέσως μπαίνουν στο γραφείο του διευθυντή και του κάνουν γνωστό πως βρίσκονται εκεί επειδή η συγκεκριμένη εφορία έβγαλε στο σφυρί την Α’ κατοικία μίας συνταξιούχου για μία οφειλή 4.700 ευρώ.
 
Μιλώντας με τον διευθυντή τον ρωτούν τι σκοπεύει να κάνει για το συγκεκριμένο θέμα, ο οποίος τους λέει πως δεν το γνωρίζει. Τότε τα μέλη του Ρουβίκωνα λένε στον προϊστάμενο της Εφορίας να ενημερωθεί για το θέμα και εκείνοι θα επιστρέψουν για να μάθουν τι θα κάνει και να... ξαναμιλήσουν.
 
«Για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ.», σημειώνει η αναρχική ομάδα.
 
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο τους, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, επισημαίνουν ότι έτσι αντιδρούν στην «εγκληματική -πλην «νόμιμη», «αναγκαστική» και «απλά διαδικαστική»- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, που εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας της γυναίκας.
 
 
 
Δείτε το βίντεο της παρέμβασης
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: ant1news.gr