Είχε «στήσει» εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης μέσα στο ίδιο του το σπίτι

9:16 π.μ. - Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019
09:01 π.μ. - Παρ, 25/16/2019
Image: Είχε «στήσει» εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης μέσα στο ίδιο του το σπίτι

Ευρήματα από την ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια του σε Ηράκλειο και Χανιά, αλλά μέχρι και... στη δουλειά του

Ένα ολόκληρο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης είχε στήσει μέσα στο ίδιο του το σπίτι ένας 52χρονος ημεδαπός.
 
Ο άνδρας συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
 
Από τους παραπάνω οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποία εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ο 52χρονος και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα μικροποσότητα κάνναβης.
 
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 52χρονου, αλλά και σε χώρο εργασίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
4 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε γλάστρες σε πλήρη ανάπτυξη ύψους έως ενός μέτρου,
18,7 γραμμάρια κάνναβης,
2 ποσότητες αποξηραμένων τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης συνολικού βάρους 266 γραμμαρίων,
σπόροι κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (ανεμιστήρας, υγρασιόμετρο , λιπάσματα, λάμπες και ανακλαστήρας)
 

 
Επιπλέον, σύμφωνα με το neakriti.gr, οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν έρευνα και σε σπίτι του 52χρονου στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε οικία που διατηρεί στα Χανιά ο 52χρονος, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

 
Σε βάρος του 52χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών. Ενώ, η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.