Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον δήμο Ιεράπετρας

4:39 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
04:06 μ.μ. - Παρ, 02/39/2023
Image: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον δήμο Ιεράπετρας

Αναλυτικά οι δράσεις

  Η Υπηρεσία Καθαριότητας και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ιεράπετρας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς στη βόρεια παραλία της πόλης μας κάτω από τα σχολεία και  στην παραλία του Αγίου Ανδρέα την Τρίτη 6/6/2023.

Επίσης η Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Καθαριότητας στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης και σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου μας, ξεκίνησε και αυτήν τη χρονιά τη δράση της ανακύκλωσης των σχολικών και μη βιβλίων και λοιπών εντύπων που δε χρησιμοποιούν πλέον οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Μέσω της  δράσης αυτής που  ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2023 , δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να αφήσουν το δικό τους ξεχωριστό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και στα βιβλία την ευκαιρία να γίνουν εκτός από φορείς γνώσης , μέσα σωτηρίας χιλιάδων δέντρων.     

  Η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, αποτελούν άμεση προτεραιότητα και βασική μέριμνα του Δήμου, ο οποίος μέσα από μια σειρά πράσινων δράσεων, εξακολουθεί να προάγει και να αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .