Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη για την τήρηση των μέτρων στο Παλαίκαστρο και όλο το Λασίθι

11:33 π.μ. - Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021
11:01 π.μ. - Παρ, 08/33/2021
Image: Έκκληση Αντιπεριφερειάρχη Γ. Γουλιδάκη για την τήρηση των μέτρων στο Παλαίκαστρο και όλο το Λασίθι

Συγκεκριμένες οι αρμοδιότητες της Αντιπεριφέρειας για τη διαχείριση των κρουσμάτων στο Παλαίκαστρο

Ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προγραμματίζει η αντιπεριφέρεια Λασιθίου σχετικά με την στήριξη της τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου μετά τα 38 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατόπιν των τεστ που διενεργήθηκαν στους κατοίκους της περιοχής. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Λασιθίου το ΦΕΚ με τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν σε περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και στο Παλαίκαστρο προβλέπει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και σε ότι αφορά την Περιφέρεια έχει να κάνει με τη λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Ήδη ετοιμάζεται η αποστολή υγειονομικού υλικού, μάσκες κλπ. Επιπλέον γίνονται επαφές με τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνουν τεστ μέσα από το αυτοκίνητο και πιθανότατα αυτή η διαδικασία να ξεκινήσει από Δευτέρα. Σε ότι αφορά τα σχολεία που ανοίγουν από Δευτέρα, παρόλο που υπήρχαν εισηγήσεις σε τοπικό επίπεδο να μείνουν κλειστά, η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε να λειτουργήσουν κανονικά. Τώρα σχετικά με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για να βρεθεί κάποιο ξενοδοχείο ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι δεν έχουν την αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα ούτε και την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουν τα έξοδα εάν δεν υπάρξει ενίσχυση από το κράτος.

Σε άλλο σημείο ο κ. αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα Κέντρα Ιχνηλάτησης που θα λειτουργήσουν σε υπηρεσίες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων σε μια προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης να είναι αρωγός στο σημαντικό έργο της ΓΓ ΠΠ για την αντιμετώπιση-πρόληψη του covid-19. Τα τοπικά Κέντρα Ιχνηλάτησης, είναι κατάλληλα εξοπλισμένα , έχουν εξειδικευμένο προσωπικό και ξεκινούν άμεσα τη διαδικασία Ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και των στενών επαφών τους

Τέλος ο κ. Γουλιδάκης έκανε έκκληση στους κατοίκους του Παλαικάστρου και γενικότερα τους Λασιθιώτες να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, να φροντίζουν για την ατομική υγιεινή τους μάσκα, αντισηπτικό, αποστάσεις κλπ.