Εκλογές 2023:Κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Λασιθίου

12:42 μ.μ. - Κυριακή, 7 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Κυρ, 07/42/2023
Image: Εκλογές 2023:Κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Λασιθίου

Το δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Περιοδείες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και στα κλιμάκια του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας και της Σητείας πραγματοποιήθηκαν στις 5 Μαΐου, με επικεφαλής, αντίστοιχα, τον Μπανάκο Γιώργο, μέλος της Τ.Ε. Λασιθίου του ΚΚΕ, τον Δερμιτζάκη Κωστή και τον Συμεωνίδη Σίμο, υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στο Λασίθι.

Στις παρεμβάσεις που έγιναν αναδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις και στις 3 πόλεις που ευθύνονται τελικά για την απουσία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας, όπως: η έλλειψη προσωπικού, τα προβλήματα με την παλαιότητα και τις ανάγκες συντήρησης των οχημάτων. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το κακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα 3 αστικά κέντρα του Λασιθίου επιβαρύνουν την κατάσταση. Αναδείχθηκε ακόμη ότι πρέπει η κυβέρνηση και οι δήμοι να παίρνουν έγκαιρα μέτρα για προληπτικές εργασίες και αντιπυρικά έργα, πριν από την αντιπυρική περίοδο στα δασικά οικοσυστήματα, ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από την υποστελέχωση και της δασικής υπηρεσίας.

Επισήμαναν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες οφείλονται στις μόνιμες μειωμένες δαπάνες για πυροπροστασία, που ακολούθησαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Ζήτησαν από τους πυροσβέστες να βγάλουν συμπεράσματα και να γίνουν αυτά κριτήριο ψήφου, από τις ευθύνες, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που συνθλίβουν μισθούς, δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των «αντοχών της οικονομίας».

Από την πείρα τους, να συνειδητοποιήσουν ότι τα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν «κοινό πρόγραμμα». Ότι στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσει και η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, γι’ αυτό πρέπει να είναι αδύναμη και δυνατός ο λαός, με ισχυρό ΚΚΕ, σε σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, ενάντια στα ψευτοδιλήμματα για το πόσα και από ποια τσέπη θα συνεχίσει να πληρώνει ο λαός, καταλήγει το δελτίο τύπου του ΚΚΕ.