Εκλογή νέου Δ.Σ. στη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας – Γιατί κρίθηκε αντισυνταγματική η σύνθεση

11:02 π.μ. - Τρίτη, 25 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Τρί, 25/02/2023
Image: Εκλογή νέου Δ.Σ. στη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας – Γιατί κρίθηκε αντισυνταγματική η σύνθεση

Εξηγεί ο μέχρι τώρα πρόεδρος, Γιώργος Χατζάκης

Σε ειδική δια ζώσης συνεδρίαση, στις 28 Απριλίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ιεράπετρας στον 1ο όροφο του δημαρχιακού κτηρίου καλούνται τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας , με θέμα ημερήσιας διάταξης την Εκλογή Προέδρου Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας, βάσει του άρθρου 10 του Ν. 5043/2023.

Ο κ. Γιώργος Χατζάκης, μέχρι τώρα πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Ιεράπετρας Δήμος Πρότυπο με επικεφαλής τον κ. Α. Πετρά, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι κρίθηκε αντισυνταγματική η προηγούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου, οπότε ως Κοινότητα έρχονται σε εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Είναι ένα θέμα που απασχολεί και άλλες δημοτικές κοινότητες ανά την Ελλάδα. Προβληματίζει βέβαια ότι όλο αυτό έρχεται τώρα, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβρη. Η σύνθεση του συμβουλίου δεν θα αλλάξει. Η εκλογική διαδικασία θα γίνει για τη θέση του προέδρου, μεταξύ του ιδίου και της κας Κατερίνας Βαγγέλα που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Θ. Καλαντζάκη, ανέφερε ο κ. Χατζάκης.

Με αφορμή τη συζήτηση ο κ. Χατζάκης στάθηκε σε θέματα που αφορούν τη δημοτική Κοινότητα οι αποφάσεις της οποίας έχουν εισηγητικό χαρακτήρα καθώς οι τελικές, λαμβάνονται στο δημοτικό συμβούλιο. Ένα από αυτά για το οποίο μίλησε και με την ιδιότητά του ως προπονητής αθλητικού συλλόγου ήταν το κλειστό παραλιακό στάδιο λέγοντας ότι οι εγκαταστάσεις του αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα. Είναι αλήθεια ότι ένα κλειστό στάδιο, όταν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στην πόλη, είναι πιο εύκολα προσβάσιμο στα παιδιά. Από εκεί και πέρα όμως θα ήταν καλό οι αθλητικές εγκαταστάσεις να συγκεντρωθούν σε κάποιο σημείο της πόλης όπως κοντά στα Λύκεια όπου υπάρχουν και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το να γίνει ένα κλειστό στάδιο στο Βουζουνεράκειο είναι κάτι εφικτό υπό προϋποθέσεις. Άποψή μου πάντως είναι ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την παραλία τα δημοτικά κτίρια και να «ανοίξει» το παραλιακό μέτωπο.

Στάθηκε ακόμη στις δυσκολίες που βάζει η νομοθεσία για δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αλλά τα διαδικαστικά δημιουργούν αγκυλώσεις στην παραγωγή έργου. Μπορούν να διατεθούν πχ χρήματα στις Κοινότητες για πρόσληψη εργατών καθαριότητας αλλά ποιος θα έρθει να εργαστεί για περιορισμένο χρόνο και τα χρήματα που θα παίρνει να είναι λιγότερα από κάποιο επίδομα. Αυτό, όπως και άλλα πρέπει να αλλάξουν σε κεντρικό επίπεδο, εξήγησε.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Χατζάκη