Εκοιμήθει ο Γέροντας Αναστάσιος Χατζάκης - Εφημέριος και Πνευματικός της Ιεράς Μονής Άξιον Εστί

12:46 μ.μ. - Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Παρ, 04/46/2022
Image: Εκοιμήθει ο Γέροντας Αναστάσιος Χατζάκης - Εφημέριος και Πνευματικός της Ιεράς Μονής Άξιον Εστί

Μέρα θλίψης και ελπίδας για την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας –Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8

Εκοιμήθει σήμερα το πρωί ο γέροντας Αναστάσιος Χατζάκης, επί χρόνια Εφημέριος και Πνευματικός της Ιεράς Μονής Άξιον Αστί στην Ιεράπετρα. Είχε νοσηλευτεί τελευταία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με κορωνοϊό όμως αποθεραπεύτηκε εδώ και μια εβδομάδα και εκοιμήθει από φυσιολογικά αίτια σε ηλικία 91 ετών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος με λόγια συγκίνησης μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας αναφορά στο έργο και την πνευματικότητα του Αναστάσιου. Ήταν ιδρυτής της Μονής μαζί με τη γερόντισσα Άννα. Παρηγόρησε , νουθέτησε, καθοδήγησε πολλούς ανθρώπους στην εν Χριστώ ζωή του. Είναι μέρα λύπης κατ΄ άνθρωπο αλλά ελπίδας και χαράς γιατί η ψυχή ταξιδεύει στις ουράνιες μονές.

Σύμφωνα με την τάξη, τον ντύσαμε με τα ιερατικά του άμφια και εναπόθεσαν το σκήνωμά του στο εσωτερικό της Εκκλησίας όπου διαβάζεται το ψαλτήρι. Θα γίνει ολονυχτία και όσοι πιστοί επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στο Μοναστήρι να προσκυνήσουν. Αύριο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και στις 4 το απόγευμα θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στο Ησυχαστήριο όπου και θα ενταφιαστεί.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας:

Εξεδήμησε προς Κύριον ο μακαριστός Αρχιμ. Αναστάσιος Χατζάκης,  κτήτορας και πνευματικός του Ιερού Ησυχαστηρίου Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Πανοσιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αναστασίου Χατζάκη, κτήτορος και επι σειρά ετών Εφημερίου και Πνευματικού του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Γέροντος Αναστασίου θα τελεσθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 16:00΄ μ.μ. στο Καθολικό του Ησυχαστηρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Σημείωση: Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον covid–19.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας