Εκπαιδευτική εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας στα αξιοθέατα της πόλης

9:31 π.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Πέμ, 22/31/2024
Image: Εκπαιδευτική εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας στα αξιοθέατα της πόλης

Η εκδρομή έκλεισε σε ταβερνάκι στο λιμάνι σε πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα με την παρουσία καθηγητών και εκπαιδευομένων

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιεράπετρα και στα σημαντικότερα αξιοθέατα της. Αρχικά, επισκεφτήκαμε το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα η αρχαιολογική συλλογή της Ιεράπετρας, το Μεχτέπι (τουρκικό σχολείο) του τέλους του 19ου αιώνα και μετέπειτα Εμπορική και Οικοκυρική Σχολή της πόλης. Συνεχίσαμε με το Τζαμί και την Κρήνη στον περιβάλλοντα χώρο του και η περιήγηση κατέληξε στον Καλέ, το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στο λιμάνι της πόλης. Και στα τρία σημεία, οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου μας άκουσαν χρήσιμες πληροφορίες που είχαν ετοιμάσει οι καθηγητές του σχολείου Αγαπητός Λεγάκης και Μανώλης Πετάσης.

hxonews
hxonews

Συνεχίσαμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο της πόλης, όπου παρακολουθήσαμε προβολή 3D βίντεο με τα αξιοθέατα του δήμου μας, αξιοθέατα αρχαιολογικά, εκκλησιαστικά και φυσικής ομορφιάς. Τέλος, ξεναγηθήκαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης από την υπάλληλο του δήμου κα Δέσποινα Λιοντάκη, η οποία μας ενημέρωσε για τις δράσεις της βιβλιοθήκης. Την ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και την ευγένεια της.

hxonews
hxonews
hxonews

Η εκπαιδευτική εκδρομή έκλεισε σε ταβερνάκι στο λιμάνι σε πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και με την παρουσία καθηγητών, εκπαιδευομένων αλλά και παλιών συναδέλφων στο σχολείο μας.