Εκπρόσωποι της «Κοκκινέλλα» και του «Επτάστικτου» συνάντησαν τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

1:16 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023
01:01 μ.μ. - Πέμ, 12/16/2023
Image: Εκπρόσωποι  της «Κοκκινέλλα» και του «Επτάστικτου» συνάντησαν τον  Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, δημιουργία δικτύου οικοτεχνίας , πολιτιστικές διαδρομές και Χρυσή στο επίκεντρο της συνάντησης

Με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής επιχείρησης «Κοκκινέλλα» κ. Παύλος Δασκαλάκης και ο γραμματέας κ. Μάνος Καλύβας και ο Ταμίας του κοινωνικού συνεταιρισμού «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» κ. Γιώργος Τομαδάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις δράσεις της Κοκκινέλλα και του Επτάστικου αλλά και η Νήσος Χρυσή καθώς ο κ. Δασκαλάκης είναι μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για το νησί, με τον κ. Καλύβα ως αναπληρωτή.

Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη η συνεργασία και η ένταξη των πολιτιστικών διαδρομών με υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που έχουν καταγραφεί από την «Κοκκινέλλα» στη μελέτη και το πρόγραμμα του τουριστικού έργου «Lassithi Trails», που στοχεύει στην ανάπτυξη-ανάδειξη ενός δικτύου πεζοπορικών και θεματικών διαδρομών στη Π.Ε. Λασιθίου. Το επόμενο διάστημα που οι μελετητές θα έρθουν στον νομό για την καταγραφή των μονοπατιών θα γίνει μια συνάντηση με τους εκπροσώπους της "Κοκκινέλλα" όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Παύλος Δασκαλάκης στον απόηχο της συνάντησης με τον αντιπεριφερειάρχη τον οποίο και ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία.

Ο κ. Δασκαλάκης πρόσθεσε στη συνέχεια σε ότι αφορά τον Επτάστικτο ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε στο πλαίσιο συμμετοχής της αντιπεριφέρειας σε δυο διεθνείς εκθέσεις, να προσφέρεται στους επισκέπτες ελαιόλαδο που παράγει ο Επτάστικτος από υπεραιωνόβιες ελιές, σε μια καλαίσθητη χάρτινη ανακυκλώσιμη συσκευασία . Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες δημιουργίας ενός δικτύου οικοτεχνίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη νήσο Χρυσή και τις ενέργειες της Επιτροπής παρακολούθησης του σχεδίου δράσης και τονίστηκε η αναγκαιότητα για μια καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ώστε ο μοναδικός αυτός οικότοπος και αρχαιολογικός χώρος του νησιού να προστατευτούν. Ειδικότερα ο κ. Δασκαλάκης επεσήμανε ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στο νησί μαζί με μέλη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διαπιστώθηκε μια αναγέννηση του οικοτόπου ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι έχουν γεμίσει με νερό τα πηγάδια του νησιού. Πρόσθεσε ότι αναμένονται τον Φλεβάρη δυο σημαντικές μελέτες, αυτή της φύλαξης και αυτής της φέρουσας ικανότητας ώστε η Επιτροπή να καταθέσει στη συνέχεια τις προτάσεις της για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει την νέα τουριστική περίοδο το νησί.

Ακούστε εδώ τον κ. Παύλο Δασκαλάκη