Εξάμηνο μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο

6:57 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017
06:03 μ.μ. - Δευ, 13/57/2017
Image: Εξάμηνο μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ευγένιο

Το πρωί του Σαββάτου 11 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Προκατόχου του

 Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, και της μητρός του, Ροδάνθης Πολίτη, στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Γενεσίου Θεοτόκου Παντανάσσης Ηρακλείου.
Ο Σεβ. Mητροπολίτης κ. Κύριλλος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σημείωσε ότι «επιτελέσαμε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Προκατόχου μου, Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, στο μοναστήρι που αναπαυόταν πολύ και θεωρούσε ως το μοναστήρι του, και της μητρός του Ροδάνθης, η οποία ήταν άνθρωπος της προσευχής, της ταπείνωσης, της σιωπής και της προσφοράς, γι’ αυτό και αξιώθηκε να δει τον υιό της να λαμβάνει την Αρχιερωσύνη, που είναι το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να λάβει άνθρωπος επί της γης». Τέλος, τόνισε ότι ως διάδοχος του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου αισθάνεται ζωντανή την παρουσία και τις ευχές του από το Ουράνιο Θυσιαστήριο σε κάθε αρχιερατικό βήμα του.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Αιδεσιμωτάτοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης,  Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός, π. Ελευθέριος Δαργάκης, καθώς και ο Εφημέριος της Μονής Αιδεσιμολ. Πρωτ. Μιχαήλ Πατεράκης, ενώ έψαλλε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης.