Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ και προφυλάξτε τους

7:28 π.μ. - Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016
07:03 π.μ. - Παρ, 11/28/2016
Image: Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Δείτε το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ και προφυλάξτε τους

Με τις τηλεφωνικές απάτες να έχουν γίνει «επιδημία» τον τελευταίο καιρό, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, η Ελληνική Αστυνομία σε μία προσπάθεια ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών, ανήρτησε στο Facebook, στο Twitter και στο Youtube ένα βίντεο που όλοι πρέπει να δούμε.

Το βίντεο, διάρκειας 38 δευτερολέπτων, δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα της Αστυνομίας με στόχο να κυκλοφορήσει ευρέως, ώστε να γίνει βίωμα στους πολίτες για να αντιδρούν αμέσως σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να τους εξαπατήσουν.
Το συγκεκριμένο υλικό ξεκινάει με την επισήμανση «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει υποτιθέμενη συνομιλία ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.
 

Ένας από τους αστυνομικούς της θεατρικής ομάδας εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».