ΕΚΤ: Αρκετά εμπόδια πριν την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση

6:14 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017
06:05 μ.μ. - Πέμ, 18/14/2017
Image: ΕΚΤ: Αρκετά εμπόδια πριν την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση

«Αρκετά εμπόδια» διαπιστώνει ακόμη το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ

Πριν η ελληνική οικονομία συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, την ώρα που αυξάνουν οι πιέσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος της κεντρικής τράπεζας.
«Η Ελλάδα κάνει πρόοδο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν αρκετά ακόμη εμπόδια, προτού η ΕΚΤ προχωρήσει στην αγορά των ελληνικών ομολόγων» δήλωσε ο αξιωματούχος της Φρανκφούρτης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
 
Όπως εξήγησε ο Κερέ, είναι ακόμη αναγκαίος ο καθορισμός των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, καθώς και η συμφωνία για συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.
 
«Δεν νομίζω ότι θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προτού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω βήματα» έσπευσε να προσθέσει.
 
Σχετικά με το επερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας, ο Κερέ αναφέρεται σε μία «ημέρα πολιτικών αποφάσεων», ενώ εκφράζει την επιθυμία για την «ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους». «Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό εξειδίκευσης των σχετικών μέτρων» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.
 
Ερωτηθείς, τέλος, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, επανέλαβε πως «επισήμως δεν χρειαζόμαστε το Ταμείο, αλλά η εμπλοκή του προσδίδει αξιοπιστία στο ελληνικό πρόγραμμα».
 
 
Πηγή: thepressproject.gr