Έκτακτη Συνέλευση των δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα στην Ιεράπετρα

8:34 π.μ. - Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019
08:09 π.μ. - Κυρ, 01/34/2019
Image: Έκτακτη Συνέλευση των δασκάλων και νηπιαγωγών σήμερα στην Ιεράπετρα

24ωρη Απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζοντας τον πολύχρονο αγώνα (απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές  της αδιοριστίας) για τη διεκδίκηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, ζητά την άμεση απόσυρση του συστήματος που προωθεί για ψήφιση το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας. 
Το σύστημα αυτό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις του εκπαιδευτικού Κλάδου γιατί διαμορφώνει ένα πλαίσιο που δημιουργεί ανταγωνισμό και ανθρωποφαγία καθώς δεν αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών και η ποσόστωση που προτείνει για την προϋπηρεσία βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη θέση του Κλάδου, όπως αυτή ψηφίστηκε στην 87η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία η προϋπηρεσία πρέπει να αποτελεί το κυρίαρχο κριτήριο. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μαρία Λιουδάκη» αποφάσισε τα παρακάτω: 
Την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 στις 18:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας με σκοπό την οργάνωση των κινητοποιήσεων.  
Για την απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για την Παρασκευή 11/1/2019: 
α) να συμμετάσχει στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο στις 11:00 π.μ. 
β) να προτείνει στο ΔΣ της ΔΟΕ την υλοποίηση της εισήγησής του για προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για Πέμπτη 10 & Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2018 και σύγκληση ολομέλειας προέδρων για το Σάββατο 12/1/2019 με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα
Σχετικά με το συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στηρίζουμε τις/τους συναδέλφισσες/ συναδέλφους που επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχουν την Παρασκευή 11/1/2019 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ και στην πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή. Θα επιδιώξουμε, σε συνεννόηση με ακτοπλοϊκή εταιρεία, συμφωνία για έκπτωση στα εισιτήρια και μέρος του συνολικού κόστους των εισιτηρίων να καλυφθεί από τον Σύλλογο. 
 
Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο, θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας μέχρι και την Πέμπτη 10/1/2019 στις 14:00 στο τηλέφωνο 6948575823 (Γιάννης Πασπαράκης) δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Σχολική μονάδα και τηλέφωνο επικοινωνίας. 
 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στις 18:30
ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Η Γενική Γραμματέας
 
 
Γιάννης Πασπαράκης Μαρία Βασαρμίδου