Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία Κρητικών για ραντεβού με Λιβανό

8:56 π.μ. - Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021
08:11 π.μ. - Παρ, 19/56/2021
Image: Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία Κρητικών για ραντεβού με Λιβανό

Στην Αθήνα και στη Βουλή μεταβαίνουν εκτάκτως τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κρήτης σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις για τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συναντήσουν τον υπουργό, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, παρουσία των βουλευτών του νησιού και στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη συνάντηση που έχει οριστεί για τις 19:30 στην Βουλή, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, θα αναζητήσουν τις λύσεις στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί στις προηγούμενες συναντήσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό της Επιτροπής Αγώνα είναι αποφασισμένο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην Κρήτη.

Σήμερα, βρίσκονται σε κατάληψη τα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ηράκλειο και Χανιά, από αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης, αλλά και το δασαρχείο Ρεθύμνης εδώ και 16 ημέρες.

«Οι καταλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή. Έχουμε βγάλει βάρδιες και είμαστε ανυποχώρητοι. Από ’κει και πέρα, αυτό που συζητάμε μεταξύ μας είναι να δούμε στη συνέχεια την περαιτέρω στάση μας. Να μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις. Γιατί μέχρι τώρα όλες μας οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και παρ’ όλα αυτά είδατε ότι ο κόσμος έρχεται στο κάλεσμά μας, γιατί υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση», δήλωσε στη «ΝΚ» χθες Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτοκτηνοτρόφων και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Φαιστού, Μανόλης Ορφανουδάκης.

Υπενθυμίζεται η ιστορική, όπως χαρακτηριζεται, απόφαση του ΣτΕ, μεσω της οποιας δικαιώνονται χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και γεωπόνοι οι οποιοι κινδύνευαν να χασουν τις περιουσιες τους. Πλεον, οι δασικοί χάρτες δεν θα καταρτίζονται, αποκλειστικώς βάσει αεροφωτογραφιών αλλά, ως θεματικοί χάρτες οφείλουν να αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση των δασών και δασικών εκτάσεων. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν σε πρώτη φάση την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις, ωστοσο άγνωστο παραμένει ακόμη πόσοι αγροτοκτηνοτρόφοι μένουν «εκτός» καθώς «αγκάθι» παραμένει το θέμα του ιδιοκτησιακού.

agrocretanews.gr