Έκθεση φωτογραφίας στη Σπιναλόγκα: «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

10:24 π.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
10:11 π.μ. - Δευ, 04/24/2019
Image: Έκθεση  φωτογραφίας στη Σπιναλόγκα: «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης –Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου πραγματοποιείται στη Σπιναλόγκα  η έκθεση  φωτογραφίας «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν».
 
Συνοδοιπόροι σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο, 4 φωτογράφοι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας ,ξεκινήσανε ενώνοντας τις φωτογραφίες τους από 5 τόπους στους οποίους βρίσκονται τα πρώτα λεπροκομεία στην Ελλάδα. (Λέρο, Σάμο, Σπιναλόγκα, Χίο, Αγ. Βαρβάρα)

3
 
Πρόκειται για ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους που πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν. 
 
Τα λεπροκομεία που  φωτογράφισαν η Ευαγγελία Μεϊμέτη, ο Σωτήρης Πατσατζάκης, ο Κωνσταντίνος Καρόζης και η  Χαρίκλεια Λούπα, πέρασαν στην ιστορία ,γεμάτα μνήμες , πόνο, όνειρα και ελπίδα για ζωή από ανθρώπους που στιγματίστηκαν σκληρά και απομονώθηκαν από την κοινωνία.

1
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δεύτερα 8 Απριλίου 2019. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου Μανώλης Κλώντζας, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Χάρης Αλεξάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανώλης Παπαδάκης και  η αρχαιολόγος Γωγώ Μοσχόβη.
 
Η έκθεση φωτογραφίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Οκτώβριου  λειτουργεί από 09:00 έως 18:00 .