Ελεύθεροι για τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ

9:27 π.μ. - Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
09:05 π.μ. - Παρ, 03/27/2019
Image: Ελεύθεροι για τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Γλίτωσαν τη φυλακή ο υπάλληλος και ο φίλος του για τη σκηνοθετημένη ληστεία στις Μοίρες

Γλίτωσαν τη φυλακή - τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική φάση - οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν πριν από λίγα 24ωρα στη Μεσαρά, καθώς φέρονται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση της... “σκηνοθετημένης” ληστείας που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, στις Μοίρες Ηρακλείου.
 
Τόσο ο 38χρονος υπεύθυνος λειτουργίας του πρακτορείου, όσο και ο 41χρονος ντόπιος που φέρεται ως συνεργός του, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, αμφότεροι οι άνδρες που βαρύνονται με κακουργηματικές διώξεις θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα. Εξάλλου, και στους δύο κατηγορούμενους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος κατηγορούμενος φέρεται να σκαρφίστηκε την όχι και τόσο επιτυχημένη - όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος - ιδέα της “ληστείας” στο πρακτορείο όπου εργάζεται, προκειμένου να... ρεφάρει τα χρήματα που προέρχονταν από το ταμείο του καταστήματος και τα οποία ο ίδιος είχε χάσει... τζογάροντάς τα! Σημειώνεται ότι για να πετύχει το σχέδιό του “επιστράτευσε” τον 41χρονο, ο οποίος ήταν το άτομο που έπαιξε τον ρόλο του “ληστή”.
 
Αποκατάσταση
 
Όπως τόνισε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου, Γιάννης Βασιλάκης, το ζήτημα της αποκατάστασης της οικονομικής ζημίας που προκάλεσε ο εντολέας του έχει ήδη δρομολογηθεί. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της δικηγόρου του 41χρονου, Κατερίνας Χατζηδογιαννάκη, η οποία επισήμανε ότι ο πελάτης της έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απέσπασε.
 
«Έχουμε συνεννοηθεί με τον νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας και βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής του οριστικού συμφωνητικού για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστραφούν τα όποια χρήματα έχουν παρθεί», ανέφερε αρχικά μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 38χρονου κατηγορούμενου, Γιάννης Βασιλάκης.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, το επίμαχο χρηματικό ποσό ανέρχεται συνολικά στις 15.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του 38χρονου δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως... ερασιτέχνες τους δύο κατηγορούμενους. «Θεωρώ ότι ήταν μια τελείως άστοχη κίνηση από δύο ερασιτέχνες», τόνισε, κλείνοντας, ο κ. Βασιλάκης.
 
 
ΠΡΑΞΗ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑΣ
 
«Έχει επιστρέψει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων»
 
Για απερισκεψία από μέρους του εντολέα της έκανε λόγο η συνήγορος υπεράσπισης του 41χρονου, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη. «Θα τη χαρακτήριζα ως μια απερισκεψία», δήλωσε αρχικά η κ. Χατζηδογιαννάκη. Σύμφωνα με την ίδια, ο εντολέας της φέρεται να έβαλε στο “χέρι” περίπου 1.500 ευρώ. Η δικηγόρος ξεκαθάρισε, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη”, ότι από το εν λόγω ποσό ο πελάτης της έχει ήδη αποδώσει 1.340 ευρώ, έχοντας αφήσει ως υπόλοιπο 200 ευρώ.
 
«Να υποστείς για 200 ευρώ όλη αυτήν την ταλαιπωρία με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος... ε, νομίζω ότι είναι αρκετά μεγάλη απερισκεψία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χατζηδογιαννάκη, συμπληρώνοντας ότι «καμιά φορά η ευαισθησία κάθε ανθρώπου μπορεί να τον ωθήσει σε τέτοια πράγματα για τα οποία στη συνέχεια μετανιώνει, ωστόσο αυτά έχουν ήδη τελεστεί. Παρά ταύτα ο εντολέας μου επανόρθωσε και απέδωσε ήδη το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό».
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος και ο 41χρονος συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την τέλεση της... “ληστείας”. Οι δυο τους μεταφέρθηκαν μια ημέρα μετά ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε αμφότερους - μεταξύ άλλων - ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, η οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Μετά την εμφάνισή τους ενώπιον του εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή. Ωστόσο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Επέστρεψαν, λοιπόν, στα κρατητήρια και οδηγήθηκαν εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο για να απολογηθούν χθες Δευτέρα.
 
 
neakriti.gr