Ελεύθερος ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

6:24 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
06:04 μ.μ. - Πέμ, 26/24/2018
Image: Ελεύθερος ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους και υπό αυστηρή προστασία, είναι ένας από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υπό καθεστώς αυστηρής αστυνομικής προστασίας και δίχως ταξιδιωτικά έγγραφα στην κατοχή του, αφέθηκε ένας από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στη χώρα μας με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
 
Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, Süleyman Özkaynakçı, για τον οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως πρέπει να ελευθερωθεί έως ότου κριθεί τελεσίδικα η αίτησή του για χορήγηση ασύλου.
 
Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαΐου. 
 
Από σήμερα και στο εξής, ο τούρκος αξιωματικός θα έχει φρουρά επί 24ώρου βάσεως, αποτελούμενη από αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
Η μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση διαμονής του Τούρκου αξιωματικού, η οποία έχει καθοριστεί από τις ελληνικές Αρχές, θα φυλάσσεται επίσης από ένα ισχυρό δίκτυο αστυνομικών δυνάμεων.
 
 
in.gr