ΕΛΜΕ Λασιθίου - Διαλυνάς: Σοβαροί προβληματισμοί για το άνοιγμα των σχολείων

8:58 π.μ. - Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Πέμ, 30/58/2020
Image: ΕΛΜΕ Λασιθίου - Διαλυνάς: Σοβαροί προβληματισμοί για το άνοιγμα των σχολείων

Δεν έπρεπε να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Ούτε η Γ΄Λυκείου

Την άποψη ότι δεν θα έπρεπε οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία μετά την άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού αφού εξάλλου είμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, εξέφρασε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου κ. Μ.Διαλυνάς

Ανέφερε ότι οι μαθητές της Γ΄Λυκείου με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μια πρωτόγνωρη διαδικασία, έχουν βγάλει την ύλη. Η οποία και μειώθηκε και καλώς έγινε γιατί δεν είχαν προλάβει όλα τα σχολεία να φτάσουν στο ίδιο σημείο, οπότε θα μπορούσαν ακόμη και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να μην επιστρέψουν. Εξάλλου πολλά παιδιά αυτή την περίοδο απουσίαζαν γιατί επέλεγαν να καθίσουν να διαβάσουν στο σπίτι και να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες. Προβληματίζει τι θα γίνει εάν προκύψει κάποιο κρούσμα, πως θα γίνει η μεταφορά με τα λεωφορεία, τι θα γίνει με τα παιδιά που έχουν στο οικογενειακό περιβάλλον άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και με εκπαιδευτικούς που είναι σε ευπαθή ομάδα. Για όλα αυτά υπάρχει έντονη ανησυχία. Οι αρμόδιοι ωστόσο αποφάσισαν την επιστροφή των μαθητών επομένως τα σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται για αυτό. Θα πρέπει βέβαια να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την επιστροφή των μαθητών των άλλων τάξεων σε Γυμνάσιο και Λύκειο για τους παραπάνω λόγους αλλά και για το πως θα χωρέσουν τα παιδιά στις αίθουσες, το θα γίνει στα διαλείμματα κλπ. Εκτιμάμε ότι δεν χρειάζεται καν να επιστρέψουν τα παιδιά γιατί ακριβώς είναι ειδικές οι συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα ρέουν. Αυτή την εποχή καινοτομούμε. Παρά τις διαφωνίες και τους προβληματισμούς μας πάντως , είμαστε εδώ, θα εργαστούμε όλοι με σοβαρότητα , επαγγελματισμό απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει, τόνισε ο κ. Διαλυνάς.