Εμμ. Μιχαλάκης: Ραντεβού με τον Γ.Γ. Χ. Κασίμη τη Δευτέρα για το φράγμα Μπραμιανών

11:19 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Δευ, 15/19/2018
Image: Εμμ. Μιχαλάκης: Ραντεβού με τον Γ.Γ. Χ. Κασίμη τη Δευτέρα για το φράγμα Μπραμιανών

Παραμένει η ανησυχία για επόμενη απεργία της ΠΝΟ

Μπορεί η απεργία της ΠΝΟ να έληξε εντός 24ωρου και να μην κλιμακώθηκε ωστόσο η ανησυχία για επόμενη απεργία είναι πάντα ορατή,  δηλώνει στον Ηχώ Fm 99,8 ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχαλάκης και προσθέτει.  Θέλουμε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που  προκύπτουν κάθε φορά από την απεργία της ΠΝΟ και ειδικά όταν οι κινητοποιήσεις  είναι κυλιόμενες με συνέπεια την μη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Να βρεθεί μια μόνιμη λύση που θα εφαρμόζεται  έγκαιρα ώστε να  αποφεύγονται προβλήματα στη διακίνηση των προϊόντων. Αυτό που θα επιδιωχθεί το προσεχές διάστημα  είναι να γίνει μια συνάντηση αγροτών με εκπροσώπους της ΠΝΟ και το Υπουργείου ώστε να τεθούν όλα αυτά. Σχετική επιστολή θα σταλεί από τους αγροτικούς συλλόγους  τις επόμενες ημέρες στην ΠΝΟ για τον σκοπό αυτό.
 
Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί έντονα τους αγρότες της Ιεράπετρας είναι η υλοποίηση έργων για τη διασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού για να μπορούν να καλλιεργήσουν. Αυτές τις ημέρες ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος θα  ζητήσει  συνάντηση με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ ώστε με στοιχεία να ενημερωθούν για την κατάσταση στο φράγμα  εάν υπάρχει νερό για να ποτιστούν οι καλλιέργειες και εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις οι παραγωγοί να καλλιεργήσουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. 
 
Τέλος ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει μια συνάντηση  παρουσία του Γ.Γ. κ. Χ. Κασίμη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και θα τεθούν τρέχοντα και χρονίζοντα  ζητήματα , φορολογικό, ασφαλιστικό κόστος παραγωγής κ.α.  με ιδιαίτερη  έμφαση  στο νερό και την κατασκευή  της προσαγωγού  διώρυγας Μύρτου προς φράγμα Μπραμιανών  από πλευράς Ιεράπετρας. Στη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθούν και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και από άλλους συλλόγους του νησιού.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μιχαλάκη: