Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους γεωργούς μέσω Bayer

1:43 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019
01:09 μ.μ. - Πέμ, 05/43/2019
Image: Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους γεωργούς μέσω Bayer

Ο Γενικός Διευθυντής της Bayer σε Ελλάδα και Κύπρο, Απόστολος Κλοντζάρης στον Ηχώ 99,8

Ο Γενικός Διευθυντής της Bayer σε Ελλάδα και Κύπρο, Απόστολος Κλοντζάρης και ο υπεύθυνος Κρήτης στο κομμάτι έρευνας και ανάπτυξης της Bayer Γιώργος Παραουλάκης από το στούντιο του  Ηχώ 99,8 έδωσαν το στίγμα και τη στόχευση της εταιρίας σχολιάζοντας καταρχάς την μεγάλη αγροτική έκθεση Agroexpo που ξεκινά από σήμερα στην Ιεράπετρα. Όπως τόνισε ο κ. Κλοντζάρης η Agroexpo δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν  τα κρητικά προϊόντα της Κρήτης στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Από πλευράς τους ως εταιρία στοχεύουν στο να βρίσκονται κοντά  τόσο στον παραγωγό  και τις καλλιεργητικές του ανάγκες όσο και στον καταναλωτή ώστε να γεύεται ένα ποιοτικό προϊόν. Η υπεραξία των κρητικών προϊόντων είναι κάτι στο οποίο έχουν επενδύσει με διάφορες πρακτικές. Ως εταιρία δίνουν έμφαση και στρέφονται  προς την αειφόρο γεωργία με προϊόντα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εκτιμά πως επειδή ο ανταγωνισμός είναι  έντονος και συνεχώς μεγαλώνει καθώς η Ευρώπη ανοίγει τις αγορές της , θα πρέπει στοχευμένα να κάνουμε τη διαφοροποίηση με τα  κρητικά  προϊόντα. Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση των κρητικών προϊόντων θα πρέπει όμως να γίνουν ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, υποστήριξε.
 
Επεσήμανε ακόμη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει την αγροτική παραγωγή δημιουργώντας τις κατάλληλες εκείνες  υποδομές πχ οδικό δίκτυο, νερό. Από την άλλη η εκάστοτε κυβέρνηση να διαθέτει προγράμματα και πόρους  για εκείνους που πραγματικά θέλουν να εργαστούν στον τομέα της γεωργίας ώστε να μην χάνονται κονδύλια. Και οι εταιρίες παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως θα στηριχτεί ο παραγωγός  και στο πλαίσιο αυτό ως εταιρία είναι στη διαδικασία συνεργασιών με τράπεζα ώστε να δοθούν χρηματοδοτήσεις στους γεωργούς , χωρίς προσημείωση της περιουσίας τους. Το πρόγραμμα αυτό θα τρέξει πιλοτικά,  άμεσα και θα ισχύσει και για την Κρήτη.  
 
Από την πλευρά του ο κ. Παραουλάκης σχολίασε ότι στην  Κρήτη παρόλο που οι παραγωγοί επηρεάζονται από την οικονομική κρίση,  φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα,  παρόλο που  οι τιμές των προϊόντων ήταν φέτος σχετικά καλές, οι παραγωγοί είναι συγκρατημένοι αλλά αισιόδοξοι ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες στη γεωργία.


Ακολουθεί συνέντευξη: