Ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα γεμάτο αναμνήσεις

7:50 π.μ. - Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2020
07:09 π.μ. - Τρί, 01/50/2020
Image: Ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα γεμάτο αναμνήσεις

Ο Γιώργος Περαντώνης Τέως Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας – Μαθηματικός ευχαριστεί όσους συνεργάστηκαν μαζί του κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του

Ένας μεγάλος ινδός ποιητής και φιλόσοφος ο Rabidranath Tagore γράφει σε ένα από τα σπουδαία του έργα.

Κοιμήθηκα και είδα στον ύπνο μου ότι η ζωή είναι χαρά.

Ξύπνησα και είδα ότι η ζωή είναι χρέος.

Αγωνίστηκα και είδα ότι το χρέος είναι χαρά.

Μετά από 40 και πλέον χρόνια στην εκπαίδευση και 38 χρόνια συντάξιμου βίου, κλείνει σήμερα για εμένα 31/08/2020 τυπικά και ουσιαστικά ένας μεγάλος κύκλος . Δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί οποιουδήποτε είδους γιατί κλείνουν μέσα τους συναισθήματα βαθιά και παράξενα . Όμως δεν θα το θεωρούσα πρέπον να … τώρα στο τέλος της καριέρας μου να μην πω δυο λόγια και να ευχαριστήσω μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μου κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας μου.

Ξέρετε έρχεται κάποια στιγμή σε κάθε άνθρωπο και αυτό συμβαίνει σήμερα με εμένα … τούτη την ώρα , όλα να περνούν σαν κινηματογραφική ταινία μέσα από το μυαλό μου . Σκέψεις , συναισθήματα , εικόνες , οράματα , απογοητεύσεις , χρώματα , ήχοι , φωνές , μελωδίες , μυρωδιές , γεύσεις , αφές , ισορροπίες , ιδιοδεκτικότητες και πολλά άλλα , γενικά όλα αυτά που με τις αισθήσεις και το μυαλό του μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει ο κάθε άνθρωπος στη σύντομη ζωή του.

Σε αυτή την πολύχρονη πορεία μου υπήρχαν πολλές χαρές μα και αρκετές στεναχώριες , πολλές νηνεμίες μα και αρκετές φουρτούνες. Σαν παιδαγωγός , μα και σαν ηγέτης από διάφορες θέσεις ευθύνης πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια , επιτέλεσα το καθήκον μου με αισθήματα ευθύνης και δικαιοσύνης.

Τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας σε αυτό το σχολείο , το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας , έγιναν πολλά μικρά και μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς . Είτε στον κτιριακό-εξωραϊστικό , είτε στον παιδαγωγικό-ψυχολογικό είτε στον εξοπλιστικό – ηλεκτρονικό πάσης φύσεως. Αυτοί που γνωρίζουν και θυμούνται το σχολείο όταν ήλθα και τώρα που φεύγω είναι οι ζωντανοί μάρτυρες … μαθητές , συνάδελφοι , γονείς. Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την παράδοση των κλειδιών του σχολείου στους άξιους υποδιευθυντές μου νοιαζόμουν τι λείπει από το σχολείο και τι πρέπει να κάνω ώστε να παραδώσω το σχολείο καθαρό και λειτουργικό με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Πολλά έγιναν επίσης και στα άλλα σχολεία που υπηρέτησα στο παρελθόν αλλά δεν είναι της παρούσης στιγμής.

Λειτούργησα , όλα αυτά τα χρόνια πιστεύω , με βαθιά αισθήματα ευθύνης - δικαιοσύνης - χρέους και αγάπης , πάντα στα πλαίσια των νόμων , του καθήκοντος και του χρέους , όπως εγώ τουλάχιστον τα αντιλαμβανόμουν.

Κλείνοντας θα ήθελα από την θέση αυτή του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας σήμερα 31/08/2020 για τελευταία φορά να ευχαριστήσω όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιότητα … συναδέλφους , μαθητές , Διευθυντές Σχολείων , Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας , Την Δημοτική Αρχή και γενικά όλες τις Υπηρεσίες Δημόσιες και Ιδιωτικές που συνεργάστηκαν μαζί μου κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας μου.

Σας ευχαριστώ

ΠΕΡΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τέως Δ/ΝΤΗΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕ03