Ένα τριήμερο πολιτισμού από τη Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας με επίκεντρο το βιβλίο

11:35 π.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023
11:12 π.μ. - Δευ, 04/35/2023
Image: Ένα τριήμερο πολιτισμού από τη Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας με επίκεντρο το βιβλίο

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε η «Ιέρεια της Παιδείας» Μαρία Λιουδάκη

Ένα τριήμερο πολιτισμού πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας και τη 10η Γιορτή Βιβλίου με θέμα « Η Διαχρονική αξία του Βιβλίου». Η πρόεδρος της Μορφωτικής Στέγης κα Γεωργία Μετινίδου – Μαρκοπούλου μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για τις δράσεις που έγιναν το προηγούμενο τριήμερο ευχαριστώντας ομιλητές, μέλη και φίλους του συλλόγου που συμμετείχαν σε αυτές.

hxonews

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη Μαρία Λιουδάκη και μάλιστα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της στην είσοδο της δημοτικής βιβλιοθήκης. (Σαν σήμερα μάλιστα 4 Δεκεμβρίου του 1947 η Μαρία Λιουδάκη, θανατώθηκε έπειτα από φρικτά βασανιστήρια στη Χωροφυλακή Ηρακλείου. Η Μαρία Λιουδάκη ήταν δασκάλα και μια από τις σημαντικότερες λαογράφους μας. Είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και έχει αφήσει πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο).

hxonews

Η δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στον αρχαιολόγο Αντώνη Ζώη και η τρίτη στον ποιητή από το Μύρτος, Μανώλη Πρατικάκη. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και η Εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Ανατολικής Κρήτης. 

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Οι φωτογραφίες είναι από το πρόγραμμα των δράσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα της Γιορτής Βιβλίου:

hxonews