Έναν ολόκληρο μήνα στα χέρια των απαγωγέων ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

11:44 π.μ. - Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
11:04 π.μ. - Παρ, 28/44/2017
Image: Έναν ολόκληρο μήνα στα χέρια των απαγωγέων ο Κρητικός επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ένα ολόκληρο μήνα στα χέρια των απαγωγέων.

Τέσσερις εβδομάδες αγωνίας για την οικογένεια του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Πού κινείται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για να λύσουν τον γρίφο της αρπαγής.
 
Ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει πληροφόρηση από την αστυνομία και το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Το δεδομένο είναι ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί για την οικογένεια, δεν έχει περισσότερες αντοχές, όχι όμως και η επιμονή από την πλευρά της αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας που απ’ ότι φαίνεται έχει προχωρήσει σε ένα θετικό επίπεδο.
 
Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η αστυνομία έχει καταφέρει να λύσουν τους πολλούς γρίφους που συνδέονται με αυτή την υπόθεση, καθώς τηρούνται όλες εκείνες οι διαδικασίες της μυστικότητας, των πιο λεπτών χειρισμών που απαιτούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση.
 
Η αστυνομία πέρα από τα προανακριτικά της καθήκοντα στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει να παλέψει και με τους πολλούς μύθος που έχουν δημιουργεί γύρω από την υπόθεση, καθώς δεν λείπουν και αυτοί που με άγνωστα κίνητρα, διακινούν διάφορα σενάρια, από τα κίνητρα της συγκεκριμένης αρπαγής, έως την ταυτότητα των δραστών, ακόμα και τον αριθμό των λίτρων.
 
Όταν πρόκειται για μία τέτοια υπόθεση με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον είναι φυσικό να υπάρχει και ένα όργιο φημών, που διογκώνεται όσο περνούν οι ημέρες. Δημιουργούνται σενάρια ακόμα και για το πού θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί και να κρατείται ο 57χρονος επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Λεμπιδάκης, όπου ακόμα παραμένει άφαντος, δεν έχουν βρεθεί σαφή ίχνη.
 
Με την ίδια επιφύλαξη φιλτράρονται πληροφορίες που φτάνουν από άλλες πηγές στην αστυνομία, καθώς εκ των πραγμάτων έχει αποδειχτεί πολλές φορές, ότι λειτουργούν παρελκυστικά κι αυτό είναι ένα κομμάτι δύσκολο, το να διευκρινίσουν οι αρχές τι από όλα αυτά είναι αληθινό και τι όχι.
 
Πάντως φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις προόδου σε αυτή την έρευνα και ωριμότητα των κινήσεων που έχουν μεσολαβήσει από τις αρχές. Και όταν λέμε αρχές εννοούμε όλες εκείνες τις υπηρεσίες σε ανώτατο επίπεδο που διαθέτουν τεχνικά μέσα, τεχνογνωσία και οποιεσδήποτε άλλες δυνατότητες προκειμένου να συνδράμουν σε κάθε παράμετρο της υπόθεσης.
 
Η εκτίμηση είναι ότι πολλά πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει για την αστυνομία που χειρίζεται το προανακριτικό κομμάτι, για τη σύνθεση και την προέλευση των μελών της ομάδας που υλοποίησε το σχέδιο της αρπαγής, ένα σχέδιο που ξεφεύγει από τα πρότυπα των απαγωγών που έχουν σημειωθεί στον ελλαδικό χώρο. Ακολουθεί πρότυπα διεθνή του άκρως οργανωμένου εγκλήματος, γι’ αυτό άκρως οργανωμένη και συντεταγμένη θα είναι η απάντηση των αρχών, όταν εκδηλωθεί.
 
Πηγή: neakriti.gr