Έναρξη μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας

12:29 μ.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016
12:06 μ.μ. - Παρ, 10/29/2016
Image: Έναρξη μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας για το διδακτικό έτος 2016-2017

Τα μαθήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύντης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» παραδίδονται απογευματινές ώρες, για την περιοχή της Ιεράπετρας στο Κέντρο Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα (οδός Φιλοθέου Α΄, 8), με υπεύθυνο τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Αρώνη, και στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου για την περιοχή της Σητείας με υπεύθυνο τον Καθηγητή Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Αλεξάκη (Δευτέρα και Πέμπτη 7:00΄ έως 9:00΄ μ.μ.).
 
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, που είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και παρέχει νόμιμα Πτυχία και Διπλώματα, σκοπό έχει τη σωστή διάδοση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής, την ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών και την επιμόρφωση όλων όσοι διακονούν στα ιερά Αναλόγια.
 
Τα μαθήματα για την εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας θα παραδίδονται κάθε Σάββατο πρωί (10:00΄ έως 12:00΄) σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην Ιεράπετρα (οδός Φιλοθέου Α΄, 8) από δόκιμο εντόπιο Αγιογράφο.  
 
Η φοίτηση και στις δύο παραπάνω σχολές είναι εντελώς δωρεάν. Οι εγγραφές γίνονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιεράπετρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα 8:00΄ π.μ. έως 2:00΄ μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 28420 22400 και 22786 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imis.gr και να συμπληρώνουν την αίτηση εγγραφής.