Ένας νεκρός και 24 διασωθέντες πρόσφυγες στη Λέσβο

12:16 μ.μ. - Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Τρί, 19/16/2021
Image: Ένας νεκρός και 24 διασωθέντες πρόσφυγες στη Λέσβο

Ένας νεκρός άνδρας πιθανά από το κρύο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της άφιξης χθες το βράδυ σε απόκρημνη και δύσβατη ακτή νοτιοδυτικά του κόλπου της Γέρας στη Λέσβο, βάρκας με 25 πρόσφυγες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά δήλωση των διασωθέντων υπάρχουν ακόμα τρεις αγνοούμενοι.

Σε ακτή στο Τάρτι βρέθηκαν ζωντανοί οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνταν από το Λιμενικό Σώμα, με τον συνολικό αριθμό των προσφύγων να φτάνει τους 28.

Ένας νεκρός άνδρας πιθανά από το κρύο είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της άφιξης χθες το βράδυ σε απόκρημνη και δύσβατη ακτή νοτιοδυτικά του κόλπου της Γέρας στη Λέσβο, βάρκας με 25 πρόσφυγες, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο «stonisi.gr».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά δήλωση των διασωθέντων υπάρχουν ακόμα τρεις αγνοούμενοι.

Οι πρόσφυγές στο σύνολο τους αποκλείστηκαν στην ακτή όπου έφτασαν με το τραγικό αποτέλεσμα.

Στο σημεία διεξάγεται επιχείρηση διάσωσης των 24 προσφύγων η οποία μπορεί να γίνει μόνο μέσω θαλάσσης και μεταφοράς τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στη θαλάσσια περιοχή γίνονται έρευνες από σκάφη του Λιμενικού Σώματος για την πιθανότητα εύρεσης αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι στη Λέσβο επικρατούν τις τελευταίες ημέρες ακραία καιρικά φαινόμενα, με το νησί να έχει ανακοινώσει -μέσω της Πολιτικής Προστασίας- κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

thepressproject.gr