Ενεργειακή κρίση και αύξηση πρώτων υλών προβληματίζει το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022
11:08 π.μ. - Τετ, 31/15/2022
Image: Ενεργειακή κρίση και αύξηση πρώτων υλών προβληματίζει το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας

Εγγράφως θα καταθέσουν τα αιτήματά τους προς τον Δήμαρχο Ιεράπετρας – Ο Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Σειρά επαφών με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες έχει το τελευταίο διάστημα  το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Καφέ Εστίασης Ιεράπετρας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανώλης Μιχελαράκης  μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με τις συναντήσεις και επικοινωνίες που έχουν, όπως με τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας  , τον Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου κ.α. που στόχο έχουν την ενημέρωση και την διεκδίκηση  λύσεων για τα προβλήματα του κλάδου. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, τα δικαστήρια για την αυτοδιαχείριση και τα πνευματικά δικαιώματα,  τις συμβάσεις εργασίες, την  αύξηση των πρώτων υλών κλπ.

Ειδικότερα για τη συνάντηση   με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη ο πρόεδρος είπε ότι  τέθηκαν μια σειρά από θέματα και αιτήματα τα οποία θα καταθέσουν και  εγγράφως. Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου. Η παράταση που έχει δοθεί για την αναστολή κατεδαφίσεων παράνομων κατασκευών λήγει στα τέλη του Οκτώβρη. Αναμένεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας  να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση της μελέτης. Αυτό που ζητούν είναι οι παράνομες κατασκευές να κατεδαφιστούν σταδιακά και όχι συνολικά, σημείωσε ο κ. Μιχελαράκης.

Σε ερώτημα αναφορικά με  τις επιπτώσεις στα καταστήματα καφέ εστίασης από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε φέτος η νήσος  Χρυσή , απάντησε ότι υπάρχουν μέλη του Συλλόγου που επλήγησαν. Υπάρχουν και άλλα μέλη που υποστηρίζουν ότι είδαν στα καταστήματά τους πελάτες, σε ώρες που, παλαιότερα δεν είχαν. Επίσης καλύτερη ήταν η εικόνα στον παραλιακό χώρο στάθμευσης όπου  παλαιότερα οι επισκέπτες της Χρυσής άφηναν εκεί το όχημά τους καλύπτοντας επί ώρες, θέσεις στάθμευσης. Αυτό , φέτος, δεν παρατηρήθηκε .

Τώρα ως Σύλλογος συμμετέχουν  στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Σχεδίου Δράσης για τη Χρυσή με τον ίδιο ως τακτικό μέλος και τον κ. Νεοφώτιστο Γιώργο ως αναπληρωματικό. Η άποψή τους ήταν  ότι πρέπει να προστατευθεί το νησί για αυτό και είδαν θετικά  την απόφαση για τον περιορισμό της επισκεψιμότητας με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για την προστασία του νησιού. Ωστόσο για την επόμενη τουριστική σαιζόν η θέση τους είναι ότι η Χρυσή θα πρέπει να είναι επισκέψιμη. Δεν  θα συναινέσουν δηλαδή  για μια ακόμη χρονιά στον περιορισμό της επισκεψιμότητας. Πρέπει να είναι επισκέψιμο, με κάποια μέτρα, υποστήριξε ο πρόεδρος.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του κ. Μιχελαράκη