Ενέργειες ένταξης μελέτης για κατασκευή 5 αιθουσών στο Δημοτικό Κεντριού

1:14 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
01:03 μ.μ. - Πέμ, 22/14/2018
Image: Ενέργειες ένταξης μελέτης για κατασκευή 5 αιθουσών στο Δημοτικό Κεντριού

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, μεταξύ άλλων, προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε και εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής 5 αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Κεντριού. Όπως τόνισε στον Ηχώ fm 99,8 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς θα γίνει  προσπάθεια η μελέτη αυτή να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο αυτό και να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου που καταγράφει αυξητικό αριθμό μαθητών τα τελευταία χρόνια.
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος σε ερώτηση της δημοσιογράφου κας Μαρίας Τσαγκαράκη σχετικά με το  νερό – ύδρευση  και άρδευση - αλλά και τη νήσο Χρυσή,  απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες και από τον Δήμο και από τον ΤΟΕΒ για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας ενώ για τη Χρυσή αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση των καντινών που είναι στην ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας και ευελπιστούν ότι φέτος δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα όπως τα περυσινά. Εξέφρασε δε τους προβληματισμούς για τον νέο φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών ανατολικής Κρήτης. Τέλος ο κ. Νταραράς αναφέρθηκε στο ΦΕΚ 986 που προβλέπει για όλους τους δημότες της Ιεράπετρας  τα παρακάτω: Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη, αποφασίστηκε ότι:
 
  1. Παρατείνονται μέχρι και 27.08.2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Ιεράπετρας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης που λήγουν ή έληξαν από 26.02.2018 έως 27.08.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται μέχρι και 27.08.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 26.02.2018 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.
 
 2.  Παρατείνονται έως και την Παρασκευή 30.03.2018, οι προθεσμίες των δηλώσεων που υποβάλλονται στον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, των οποίων η προθεσμία έληγε τη χρονική περίοδο από 05.03.2018 έως και 12.03.2018, λόγω της πυρκαγιάς που κατέστρεψε την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ.


Ακολουθεί συνέντευξη: